вівторок, 08 квітня 2014 20:52

Стартував Книжковий Арсенал (НАЖИВО)

Стартував Книжковий Арсенал (НАЖИВО)
Фото: artarsenal.in.ua

8 квітня стартував 4-ий Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" у столичному Мистецькому арсеналі. У рамках форуму відбудеться 200 подій, у яких візьмуть участь 30 письменників з 10 країн. Спеціальним літературним гостем цьогоріч є Франція.

За словами французького автора Юго Праделя, приємно, що не зважаючи на буремні події, що відбуваються в Ураїні, Книжковий Арсенал таки розпочався. "Книжковий Арсенал - це інтелектуальний антидепресант, який нам всім дуже потрібен саме цієї весни," - вважає директорка арсеналу Наталія Заболотна.

Також на фестивалі буде представлена чеська, польська, німецька та австрійська міжнародні програми. Директор Польського інституту Ярослав Годун розповів, що нині відбувається справжня українсько-польська співпраця. "У 2012-ому було видано в Україні 50 книжок польських авторів. Це більше, ніж разом взятих за усі 1990-ті, - розповідає Годун. - Цьогоріч презентуємо видання Бруно Шульца, який жив у Дрогобичі, а писав польською мовою. Також відбудеться презентація книги "Український палімпсест", це розмова Оксани Забужко з польською журналісткою."

Книжковий Арсенал триватиме до 13 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Стартував Книжковий Арсенал (НАЖИВО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі