вівторок, 07 березня 2017 18:35

Збірку репортажів про Україну номінували на престижну польську премію

Збірку репортажів про Україну номінували на престижну польську премію

Збірку репортажів польської журналістки Катажіни Квятковської-Москалевич "Вбити дракона. Українські революції" номінували на польську премію ім. Ришарда Капусцінського.

Про це інформує Zaxid.net.

Книгу видало польське видавництво Czarne. За кілька місяців збірка вийде і в українському перекладі.

Репортерка протягом більш ніж десяти років писала про те, що відбувається в Україні. Це людські історії, кожну з яких можна назвати революційною. Навіть, якщо вони не мають стосунку до київських площ.

"Перш за все, я хотіла зрозуміти, що відбулося в Україні за ці десять років, починаючи від помаранчевої революції. Чому почалась ця досі не зрозуміла мені війна з Росією. Я розуміла, що відповіді не знайду, скажімо, просто на Майдані. Треба було подивитися на всі ці десять років, щоб зрозуміти, чому все так сумно закінчилося і звідки взялася війна", - каже авторка коресподенту "Української правди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На книжковому фестивалі у райцентрі обрали лауреата Міжнародної премії

Ідея цієї книги виникла у письменниці ще до Революції гідності.

"Помаранчева революція для мене була великою подією. Подією, завдяки якій я почала сприймати Україну як дуже близьку для себе країну. Вже потім, коли подорослішала, захотіла зрозуміти, чому помаранчева революція нічого не змінила. З цього все й почалося", - додала журналістка.

Восени 2011 року заснували нагороду ім. Ришарда Капусцінського, яку щорічно вручають "авторам інформації" (як текстів, так і радіо- чи відеозвітів). Першими лауреатами цієї нагороди стали Єжи Гащинський та Міхал Жаковський за репортажі з Ємену та Греції відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Збірку репортажів про Україну номінували на престижну польську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі