четвер, 02 березня 2017 13:58

На книжковому фестивалі у райцентрі обрали лауреата Міжнародної премії

У Шумську на Тернопільщині відбувся фестиваль української книжності "На білому коні". Його організували та провели Шумська райдержадміністрація та райрада за сприяння Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України та управління культури Тернопільської облдержадміністрації.

Відвідали фестиваль жителі Тернопільщини та прилеглих областей, а також шанувальники української книги із Запоріжжя. Свято книги приурочили до Міжнародного дня рідної мови та дня народження видатного українського прозаїка Уласа Самчука. Відбувається з 2006 року.

 

"На білому коні-2017" розпочався з покладання квітів до пам'ятника Уласу Самчуку в селі Тилявці Шумського району та екскурсії по меморіальному музею письменника. На базі музею відбулася конференція молодих самчукознавців - один із елементів фестивалю "На білому коні".

 

У фойє районного будинку культури протягом фестивального дня працювала виставка-продаж "Горизонти нашої книжності", де представили книжковий доробок видавці з Тернополя, Дніпра, Острога.
Паралельно експонувалися виставка дитячих малюнків до творів Уласа Самчука та авторська виставка художнього фото Віктора Смоляка "Шумщина і Шумчани".

 
Кульмінацією фестивалю стало оголошення імені нового лауреата Міжнародної літературної премії імені Уласа Самчука. За книгу "Моя Друга Світова" премію 2017 року журі присудило Миколі Жулинському.
 
Зараз ви читаєте новину «На книжковому фестивалі у райцентрі обрали лауреата Міжнародної премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути