четвер, 17 січня 2019 15:18

Показали фотографії містичних лісів із "Собаки Баскервілів"
4

Вістманський ліс у Девонширі
Фото: Ніл Бернелл
Вістманський ліс у Девонширі
Вістманський ліс у Девонширі
Вістманський ліс у Девонширі

Британський фотограф Ніл Бернелл опублікував серію "Містичний".
Чоловік спеціалізується на зйомці місць, які не зазнали впливу людей, або він був мінімальний. На світлинах нової серії один із найдавніших англійських лісів — Вістманський, що у Дартмурі, графство Девон.

Бернелл фотографував старі, покручені й вкриті мохом дерева у так звану "золоту годину" - остання година до заходу сонця. Хоча сам автор називав її "блакитною" через туман, що опускався на землю.

"Я, напевно, бував у лісі близько 20 разів мнулоріч, але, на жаль, необхідний туман тут був лише двічі", - каже фотограф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постапокаліптичні місця та чудернацькі створіння: гурт "Один у каное" здивував казковим кліпом

Графство Девон офіційно з'явилося на південному заході Англії в VII ст. Район Дартмур особливо багатий торами — пагорбами, увінчаними виходами кам'яних порід. Переважно це великі гранітні валуни округлої форми. Найбільшої популярності отримав після публікації романа Артура Конан Дойля "Собака Баскервілів". Події у книзі відбуваються на місцевих болотах. Також місцевість фігурувала в оповіданні "Срібний" зі збірки "Спогади про Шерлока Холмса" 1893-го.

Зараз ви читаєте новину «Показали фотографії містичних лісів із "Собаки Баскервілів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі