субота, 22 квітня 2017 14:20

Пісня Pink Флойд про трансвестита-крадія увійшла в найкращі британські хіт-паради

Пісня Pink Флойд про трансвестита-крадія увійшла в найкращі британські хіт-паради
"Arnold Layne" рок-гурту Pink Флойд. Фото: Вікіпедія

22 квітня 1967 року гурт "Pink Floyd" уперше потрапив в англійський хіт-парад з піснею "Arnold Layne".

"Arnold Layne" — перший сингл британського психоделічного рок-гурту Pink Floyd, написаний Сідом Барреттом. 11 березня1967 року пісня вийшла в світ і невдовзі досягла 20-го місця в хіт-параді Великої Британії. Пісня започаткувала нову еру в поп-музиці. Це була розповідь про трансвестита на ім'я Арнольд Лейн, який вночі при світлі місяця викрадав з мотузок жіночу білизну, а потім перед дзеркалом вбирався у викрадене. Реакція на появу такого незвичайного персонажу була неоднозначною. Одні назвали пісню брудною, інші, навпаки, розумною та іронічною. Для її "розкрутки" був знятий навіть рекламний кліп, в якому хлопці дуріють на березі моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обкладинку знаменитого альбому Pink Floyd створив політичний карикатурист

Радіостанції відмовлялися передавати пісню Arnold Layne в ефір, та попри це, сингл піднявся на 20 місце британського списку. Після цього гурт випустив багато альюбомів і став відомим на увесь світ.

Pink Floyd - британський рок-гурт відомий своєю психоделічно-космічною музикою, філософськими текстами, експериментами зі звуком, й оригінальними концертами. Гурт продав понад 210 мільйонів альбомів по всьому світу. Утворений в Лондоні в 1965 році. Вокаліст Сід Барретт приєднався до гурту "The Tea Set", який створили студенти Нік Мейсон, Роджер Вотерс, Річард Райт і Боб Клоуз. Гурт став одним з найпопулярніших у Лондонському андеґраунді в кінці 1960-х. Барретта згодом замінили на гітариста й вокаліста Девіда Гілмора. Сіда Барретт помер7 липня 2006 року, 2008 року пішов з життя Річард Райт.

Зараз ви читаєте новину «Пісня Pink Флойд про трансвестита-крадія увійшла в найкращі британські хіт-паради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі