середа, 22 березня 2017 09:45

Обкладинку знаменитого альбому Pink Floyd створив політичний карикатурист

Обкладинку знаменитого альбому Pink Floyd створив політичний карикатурист
Pink Floyd Another Brick In The Wall (Part 2) Фото: Pink-Floyd-Lyrics.com

22 березня 1980 року сингл групи Pink Floyd Another Brick In The Wall (Part 2) посів перше місце в чарті синглів в США і протримався там 4 тижні. Трек, який був випущений тільки для США зайняв перше місце в чартах Англії, Німеччини, Австралії, Італії та інших країнах. Pink Floyd отримали Grammy в номінації краще шоу.

Гітарист Pink Floyd Роджер Вотерс почав роботу над проектом у вересні 1977, через всього лише два місяці після закінчення концертів. З самого початку він планував вихід не тільки чергової платівки, але театральної постановки і фільму. У липні наступного року він запропонував своїм колегам по групі два чорнові записи — одна представляла собою "Тhе Wall", а інша — ще одну роботу, яку музиканти відкинули через її надто персональний характер. Пізніше вона стала першим сольним альбомом Вотерса — "Тhе Pros And Cons Of Hitch Hiking". Запис альбому розпочали в квітні 1979 року, і проходив він в основному в Франції. На написання нового альбому Вотерса надихнули власні переживання про бар'єри і стіни, що розділяють усіх людей.У записі альбому взяло участь багато запрошених музикантів. Дизайн обкладинки створював політичний карикатурист Джеральд Скарф.

Читайте також: Засновник "Пінк флойд" помер від раку

Альбом 23 рази ставав платиновим, донині займає третє місце в списку найбільш продаваних в історії альбомів в США. У 1980 році "The Wall" став першим номером в чарті "Billboard". У 1998 році в опитуванні журналу Q, в якому брали участь читачі, "The Wall" зайняв 65-е місце серед найкращих альбомів в історії.

Pink Floyd — британський рок-гурт, представник жанрів психоделічного та прогресивного року. Один з найуспішніших гуртів Великобританії, відомий своєю психоделічно-космічною музикою, філософськими текстами, експериментами зі звуком, цікавими обкладинками альбомів й оригінальними концертами. Гурт продав понад 210 мільйонів альбомів по всьому світу включаючи 74,5 мільйонів альбомів у США. Спочатку у його складі був Сід Барретт, Нік Мейсон, Роджер Вотерс, Річард Райт і Боб Клоуз. Пізніше лідера гурту Барретта замінив гітарист й вокаліст Девіда Гілмор.

Зараз ви читаєте новину «Обкладинку знаменитого альбому Pink Floyd створив політичний карикатурист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі