понеділок, 26 червня 2006 16:13

Замість Польщі Вотерс приїде до Києва

7 липня в польському місті Познань мала відбутися світова прем"єра опери 62-річного Роджера Вотерса "Надія залишається". Вотерс — колишній музикант "Пінк Флойд", а його опера — твір, спрямований проти злочинів тоталітарних режимів.

Прем"єру мали приурочити до 50-річчя подій у Польщі, коли режим кинув проти мирної демонстрації танки. У червні 1956-го загинуло 74 поляки.

Познанська міська влада виділила на постановку місцевому Великому театрові 500 тисяч злотих. Але цього виявилося замало, тому прем"єру перенесли на 25 серпня.

Водночас Роджер Вотерс розпочав європейське турне. Спочатку виступив у Португалії, а далі відвідав ще 15 країн. Побував у Єрусалимі. Він співав і на Красній площі в Москві. Квитки на цей концерт коштували від 10 до 25 тисяч рублів (1860–4650 гривень).

Через перенесення прем"єри опери "Надія залишається" в графіку гастролей з"явилося вікно, яке вирішили заповнити концертом у Києві.

Київське шоу Вотерса складатиметься з двох частин. У першому відділенні він виконає пісні ранніх альбомів "Пінк Флойд". Роджер — автор більшості з цих хітів. У другому пролунає класичний пінкфлойдівський альбом 1973-го "Темний бік Місяця".

Оформлення сцени та освітлення забезпечить Марк Фішер. 1990-го він поставив знамените шоу Вотерса "Стіна" на уламках берлінського муру. Марк також писав сценарії церемоній відкриття та закриття цьогорічних зимових Олімпійських ігор в Турині.

Концерт Роджера Вотерса пройде 8 липня в Києві за підтримки компаній UMC та "Союз Віктан" на стадіоні "Олімпійський". Початок о 20.00. Вартість квитків від 70 до 1500 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Замість Польщі Вотерс приїде до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути