неділя, 30 квітня 2017 21:45

"Обережно! Ця книга небезпечна" - Андрій Любка видасть нову збірку

"Обережно! Ця книга небезпечна" - Андрій Любка видасть нову збірку
Обкладинка нової книги Андрія Любки Фото: lyubka.net.ua

Письменник Андрій Любка видасть збірку історій "Саудаде". До неї увійдуть 60 коротких розповідей.

В анотації книги написано застереження: "Обережно! Ця книга небезпечна. Після прочитання хочеться одразу ж вирушити в подорож Балканами, випити келих червоного вина й із зручної ложі театру слухати оперні арії. Понад шістдесят коротких історій – часом іскрометних, подекуди сумних, почасти автобіографічних, але завжди щирих – запрошують читача пережити з автором найщасливіші миті мандрів, симфонічних концертів і не завжди успішних залицянь."

"Це дуже незвичний для української літератури жанр - короткі історії з мораллю і без. Вона перегукується з моєю книгою "Спати з жінками". Хоча різниця в тім, що в новій книжці жінок більше, а назва не така провокативна. Це такий собі різновид приватного щоденника. Туди я записував все цікаве, що трапилося зі мною за останні три роки. Це кумедні історії, подорожі Балканами й Бразилією, пиятики й інші літературні пригоди, залицяння до прекрасних незнайомок . Переважно не успішні, бо саме тоді вони смішні", - каже Андрій Любка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не переходьте на російську. Ніколи" - Андрій Любка

Саудаде - це специфічна риса культури і національного характеру португальців. Емоційний стан, який можна описати як суміш світлого суму, ностальгії за втраченим, тузі по нездійсненному і відчуття тлінності щастя. Саудаде висловлює тугу від втрати чогось дорогого серцю.Однак, не сприймається як негативне явище, а несе в собі відтінок благородної світлої романтики і асоціюється з очищенням душі від нещасної любові.

Перша презентація книжки відбудеться під час Книжкового Арсеналу в Києві.

Минулого року Андрій Любка видав збірку оповідань "Кімната для печалі".

Зараз ви читаєте новину «"Обережно! Ця книга небезпечна" - Андрій Любка видасть нову збірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі