Ексклюзиви
середа, 29 січня 2020 17:05

Національна опера покаже балет, який підкорив Париж

Автор: прес-служба
  Головні партії виконають Анна Муромцева (Клара) та Ян Ваня (Принц Лускунчик)
Головні партії виконають Анна Муромцева (Клара) та Ян Ваня (Принц Лускунчик)

1 лютого в Національній опері України покажуть балет "Лускунчик". Це буде позапланова постановка для глядачів, які не хочуть прощатись зі святковим настроєм.

Традиція загадувати новорічні бажання під час балету "Лускунчик" у Києві існує понад 30 років. Під час дійства на сцені Національної опери виростає гігантська ялинка – саме у цей момент і заведено думати про найзаповітніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська ялинка ввійшла в топ-5 найгарніших в Європі

На київській сцені балет ставився неодноразово. У 1986 році постановку здійснив народний артист СРСР Валерій Ковтун, дебютуючи як хореограф. Він створив лірико-романтичну виставу про красиву і чисту душу юної героїні, всеперемагаючу любов та світлі мрії.

Саме з "Лускунчиком" минулої зими відбулися тріумфальні гастролі балетної трупи театру в одній зі світових балетних столиць – Парижі. 16 разів вони показували французькій публіці "Лускунчика".

Балет йде у художньому оформленні Марії Левитської. Головні партії виконають Анна Муромцева (Клара) та Ян Ваня (Принц Лускунчик).

"Я не згоден з тим, що систему неможливо перемогти, тому сюжет нашої вистави не подібний на фінал книги,- каже артист "Київ Модерн-балет" Ілля Мірошніченко. Разом з колегою Катериною Кузнецовою поставили спектакль "1984" за мотивами роману англійця Джорджа Орвелла. Прем'єра відбулася 21 січня в Київському театрі опери і балету для дітей та юнацтва.

Зараз ви читаєте новину «Національна опера покаже балет, який підкорив Париж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі