Ексклюзиви
неділя, 28 жовтня 2012 02:52

На реставрацію знаменитого напису "Hollywood" піде півтори тисячі літрів фарби

На реставрацію знаменитого напису "Hollywood" піде півтори тисячі літрів фарби
Фото ©AFP

На Голлівудських пагорбах у Лос-Анджелесі йде реставрація знаменитого напису "HOLLYWOOD" ("Голлівуд"), повідомляється на сайті The Hollywood Sign.

Реставрація приурочена до 90-річного ювілею написи, який святкуватиметься в 2013 році. Ремонт почався в перших числах жовтня і займе десять тижнів. Робочі видаляють з 15-метрових літер пил, бруд та іржу, після чого їм належить покрити кожну з дев'яти букв білою фарбою. На це піде 400 галонів (більше 1,5 тисячі літрів) фарби.

Знак на Голлівудських пагорбах був встановлений в 1923 році. Спочатку це був напис "HOLLYWOODLAND", яка була покликана рекламувати житлові квартали в цьому районі, однак в 1940 році останні чотири букви слова були видалені, а сам знак став сприйматися як символ кіноіндустрії США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ейфелеву вежу мали порізати на брухт

У 1970-х роках в рамках відновлення знака кожна з букв слова "HOLLYWOOD" отримала свого "спонсора". Останній на сьогоднішній момент ремонт напису проводився в 2005 році.

Зараз ви читаєте новину «На реставрацію знаменитого напису "Hollywood" піде півтори тисячі літрів фарби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі