середа, 08 березня 2017 10:36

Мультсеріал про Бівіса і Батхеда виходив із віковими обмеженнями

Мультсеріал про Бівіса і Батхеда виходив із віковими обмеженнями
Бівіс і Батхед

8 березня 1993 року - дебют на MTV мультиплікаційних героїв Бівіса й Батхеда. "Бівіс і Батхед" - американський мультсеріал, створений Майком Джаджем. На каналі MTV шоу виходило в ефір з 8 березня 1993 по 28 листопада 1997 року. Коли в Сполучених Штатах пішли повтори серіалу, воно отримало оцінку "не можна дивитися особам молодше 14 років".

Центральні персонажі серіалу — підлітки Бівіс і Баттхед, які живуть у вигаданому містечку Хайленд, штат Техас. Вони відвідують середню школу, підробляють в "Світі бургерів". Обидва вони вкрай огидні і грублять майже кожному персонажу серіалу, і навіть один одному. Бівіс і Батхед вибираються зі своїх небезпечних пригод без серйозних наслідків. Основною частиною кожного епізоду є гостросоціальні коментарі Бівіса і Батхеда при перегляді музичних кліпів, які показуються на MTV, що відбувається прямо під час кожної серії.

Глядачі і критики давали серіалу з початку його випуску або позитивні, або негативні відгуки за грубий гумор і критику сучасного американського суспільства. Журнал National Review назвав мультсеріал підривним засобом громадської критики і розумної комедією. Сам серіал став дуже популярним серед молоді, так званого покоління Х в США і за її межами. Трей Паркер і Метт Стоун перед створенням серіалу "Південний парк" захоплювались пригодами Бівіса і Баттхеда і навіть спілкувалися з їх творцями. Серіал також звинувачували в пропаганді жорстокого поводження з тваринами. Серед противників поширена думка, що серіал шкодить психіці неповнолітніх і спонукає до агресії, вчинення неадекватних дій.

Зараз ви читаєте новину «Мультсеріал про Бівіса і Батхеда виходив із віковими обмеженнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі