Ексклюзиви
субота, 21 лютого 2015 19:27

Кіновечір: фільми про боротьбу народу проти свавілля влади і загарбників

Кіновечір: фільми про боротьбу народу проти свавілля влади і загарбників
Фото: focus.ua

У ці дні Україна вшановує пам'ять розстріляних на Майдані Незалежності героїв Небесної сотні. Ці трагічні події річної давності і протистояння українського народу корумпованій брехливій владі лягли в основу документального фільму Сергія Лозниці "Майдан", зйомки якого велися восени 2013 - взимку 2014 року. Документальна стрічка, яка була показана не тільки в Україні, але й в багатьох країнах за її межами, дає можливість побачити всю міць, силу і відвагу простих людей.

Вміння людей організуватися в боротьбі проти тиранії правлячої верхівки і загарбників, які вчинили замах на їх свободу, надихнуло чимало режисерів. Пропонуємо вашій увазі кілька фільмів про боротьбу народу проти влади і ворогів, що ступили на їх землю.

Метрополіс/Metropolis (1927)

Чорно-біла німа картина оповідає про фантастичне місто, життя в якому поділене на два світи: підземний світ робітників і розкішні наземні квартали багатіїв. Вся влада знаходиться в руках магната Йогана Фендерсона, чий син Фредер здогадується про несправедливість, і щоб підтвердити свої здогадки спускається в світ машин і робітників. Побачене жахає його, і він вирішує покінчити зі злом.

"V" означає Вендетта/V for Vendetta (2006)

Дія картини розгортається в альтернативному майбутньому в Англії, де після страшної епідемії встановлюється жорстка диктатура канцлера. Народ терпляче зносить вседозволеність влади, таємну поліцію, коменданску годину і інші обмеження свобод. Але одного разу в місті з'являється борець за свободу, відомий як V, який має намір все змінити. "Люди не повинні боятися своїх урядів. Уряди повинні боятися свого народу", - V.

Спартак/Spartacus (1960)

Фільм Стенлі Кубрика з Кірком Дугласом і Лоуренсом Олів'є в головних ролях входить в список кращих картин світового кінематографу. Ця стрічка розповідає історію гладіатора Спартака, який піднімає легендарне повстання рабів. Розмах картини вражає - 6 тижнів знімалися масштабні бойові сцени, в яких 8500 статистів відтворювали бої між армією Спартака і римськими військами.

Хоробре серце /Braveheart (1995)

Режисер і виконавець головної ролі Мел Гібсон увічнив у кінематографі історію легендарного національного героя Шотландії Вільяма Уолласа. Борець за свободу своєї країни повів шотландців в бій з англійцями, які вбили його батька, а потім від їхніх рук загинула і наречена головного героя. Багатьом глядачам запам'яталися не тільки героїчні сцени битви, але і слоган фільму: "Всі помирають, але не всі живуть по-справжньому".

Зараз ви читаєте новину «Кіновечір: фільми про боротьбу народу проти свавілля влади і загарбників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі