неділя, 18 січня 2015 20:50

Кіновечір: три фільми про виживання один на один з природою

Кіновечір: три фільми про  виживання один на один з природою
Фото: firestock.ru

Сила природи — могутня та загадкова, і її не варто недооцінювати. Часом вона буває лагідною до людини і дозволяє розгадати деякі таємниці навколишнього світу. Але вона раптово може показати свій жорсткий бік і приготувати і для людей, і для тварин важкі випробування. Пропонуємо до вашої уваги три фільми, які розповідають про протистояння людей і природи.

Білий полон/Eight Below (2005)
Учасники наукової експедиції, яка вирушила на пошуки метеорита в Антарктику, потрапляють в надзвичайно тяжкі погодні умови. Вони змушені залишити в білому сніговому полоні свої собачі упряжі і повернутися додому. Шість місяців полишені собаки змушені будуть боротися за виживання і чекати на порятунок, який до них неодмінно прийде. Основою для сценарію стрічки стала реальна історія, яка трапилася в 1958 році з японською експедицією. Але тоді, на жаль, вдалося врятувати лише 2 з 15 собак.

127 часов/127 Hours (2010)
Чи може травмована людина, одна в горах, протриматися в смертельній пастці 127 годин і вижити? Відповідь на це питання дає фільм, знятий по автобіографічній книзі Арона Ральстона. Молодий любитель екстриму у 2003 році вирушив насолодитися скелелазінням в каньйоні, але на його шляху трапилася небезпечна розщелина.

В диких умовах/ Into the Wild (2007)
Один з кращих студентів одразу після закінчення коледжу кидає своє звичне життя і вирушає у захопливу, небезпечну та цікаву мандрівку. Він має в кишені $24 тисячі і мету дістатися автостопом на Аляску. Прототип головного героя Крістофер МакКендлесс — реальна людина, мандрівник, історія якого надихнула американського письменника Джека Керуака на написання книги "В диких умовах" (1996). Саме за цією книгою Шон Пенн і зняв цю картину з однойменною назвою.

Зараз ви читаєте новину «Кіновечір: три фільми про виживання один на один з природою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі