понеділок, 25 лютого 2013 03:54

Карпа назвала найстрашніші українські матюки

Карпа назвала найстрашніші українські матюки
Фото: tvi.ua

Відома українська письменниця та співачка Ірена Карпа вважає, що у нецензурній лексиці немає нічого страшного. Більше того, за її словами, багато матюків мають язичницьке коріння.

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу ТВі.

Зокрема, на запитання про те, чи лається вона матом, Карпа відповіла: "Я? Ви що?! Бачите, я навіть окуляри ношу. А якщо ж серйозно, то я просто відображаю мову персонажів такою, як вона є насправді".

На думку письменниці, питомо ненормативної російської лексики не існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не можна казати, що матюки нам москалі принесли"

"Коріння дуже спільне – якщо подивитися, то в усіх слов'янських мовах є ті самі слова, ті самі матюки. Коріння радше тюркське буде", - пояснила вона.

Водночас митець додала, що росіяни більше всіх популяризували нецензурну лексику, тому в них вона найбільш зрослося із мовою.

"Хоча нічого страшного я в матюках, як таких, не бачу в жодному разі. Це все слова радше язичницького походження", - наголосила Карпа.

Крім того, на запитання, чи існують суто українські матюки, письменниця відповіла: "У нас є прекрасні слова: такі, як "дупа", "трясця". Вони звучать страшніше, ніж ті матюки, до яких усі звикли".

Зараз ви читаєте новину «Карпа назвала найстрашніші українські матюки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі