Ексклюзиви
пʼятниця, 28 квітня 2017 15:59

Митці із семи країн зробили виставку "Дивовижна розгубленість", побачивши Київ

Митці із семи країн зробили виставку "Дивовижна розгубленість", побачивши Київ
Вікенті Коминські, Прогулянка пішки Фото: Галерея Лавра

З 5 по 14 травня в київській міській галереї мистецтв "Лавра" відбуватиметься Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва FACE of ART.

Фестиваль відбуватиметься під час пісенного конкурсу Євробачення-2017. Має на меті продемонструвати гостям сучасне мистецтво. Відбуватиметься за підтримки департаменту культури Київської міської державної адміністрації. Захід проходитиме в будівлі та на території київської міської галереї "Лавра".

"Головна муніципальна галерея міста Києва відкрилася 1996 року. Змінюючи вектор діяльності, вона залишається динамічною інституцією, що прагне передати дух українського сьогодення через культуру та мистецтво", - каже директор київської муніципальної галереї "Лавра" Тетяна Міронова.

До програми фестивалю увійде виставка "Дивовижна розгубленість" за підсумками діяльності арт-резиденції Fase. Відеопрограма включатиме роботи митців з Великої Британії, Німеччини та Нідерландів. Покажуть відеоінсталяцію Євгена Чернишова та медіаінсталяцію арт-групи Tenpoint. Представлять групову виставку українських художників Science Art. Разом з Алевтиною Кахідзе учасники заходу створять розпис-мапу просто неба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували невідомі малюнки Мікеланджело

У рамках фестивалю відбуватимуться дні джазу з Енвером Ізмайловим, Володимиром Соляником. Виступлять музиканти Green Grey, Tabula Rasa, Katya Chilly, Tik Tu, Sinoptik, Fontaliza. Пройде фестиваль світла. Діятиме дитяча програма та проходитимуть кінопокази.

При підготовці до фестивалю організатори створили арт-резиденцію. Митці з Грузії, Польщі, Шотландії, України, Хорватії, Німеччини, США протягом місяця спілкуватимуться, знайомитимуться з Києвом. Наприкінці роботи арт-резиденції представлять твори, що відобразять пережите і відчуте за цей час у столиці України. Кураторами арт-резиденції стали Райнальд Шумахер, Наталі Хойос та Алевтина Кахідзе.

У рамках офіційної програми пісенного конкурсу Євробачення-2017 в Києві відбудеться Kyiv Art Week.

Зараз ви читаєте новину «Митці із семи країн зробили виставку "Дивовижна розгубленість", побачивши Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі