Ексклюзиви
неділя, 23 квітня 2017 21:45

До Євробачення українцям покажуть картини Пікассо

До Євробачення українцям покажуть картини Пікассо
До Євробачення українцям покажуть картини Пікассо. Фото: Kyiv Art Week

У рамках офіційної програми пісенного конкурсу Євробачення-2017 в Києві відбудеться Kyiv Art Week. З 3-7 травня у тижні мистецтва візьмуть участь 23 галереї з п'яти країн світу. Кияни та гості столиці зможуть не тільки побачити роботи всесвітньовідомих авторів, від Пабло Пікассо до Альберто Джакометті, а й спробувати себе в ролі художника.

Kyiv Art Week - міжнародний формат, який дозволяє глядачеві за короткий проміжок часу ознайомитися з усіма типами мистецтва. Ця подія поєднає п'ятьмузеїв та десятки виставкових проектів. Головною подією стане арт-ярмарок, який пройде у приміщенні "Торонто-Київ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник створив картину за допомогою тепловізора

Також презентують "Музей приватних колекцій" ― вибрані твори мистецтва, що зберігаються в приватних колекціях і раніше не експонувалися. Серед них роботи Пабло Пікассо, Хельмута Ньютона, Роя Ліхтенштейна, Роберта Індіана та Девіда Хокні.

"Kyiv Art Week створено силами кураторів, культурних менеджерів міста, експертів у сфері мистецтва, низки приватних та корпоративних ініціатив. Майбутнє за форматами, які поєднують бізнес та культуру. Радий оголосити, що один із українських художників, роботи якого будуть представлені в рамках Kyiv Art Week, отримає спеціальну премію Eterna Art Prize – поїздку на Венеційську бієнале 2017", - сказав куратор та організатор Kyiv Art Week Євген Березницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український художник створює картини у незвичній техніці

"Зможемо познайомити киян та гостей міста з роботами всесвітньовідомих авторів. Символічно, що часто глядачам робота Liberte, from: Memoire de la Liberte визначного митця ХХ століття Роя Ліхтенштейна нагадує український прапор. Насправді ж вона була створена у 1991 році та пізніше презентована в ООН у проекті, приуроченому до святкування прийняття Загальної декларації прав людини", ― говорить куратор Ігор Абрамович.

Також на Kyiv Art Week пройдуть численні майстер-класи та лекції. Освітню програму вже другого тижня мистецтва розробила кураторка та арт-критик Лізавета Герман.

60-річна Маргарита Гордієнко з Чернігова п'ять років тому почала створювати картини з риб'ячих кісток. Понад 40 її робіт показали на виставці у Чернігівській бібліотеці ім. Короленка.

Зараз ви читаєте новину «До Євробачення українцям покажуть картини Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі