середа, 04 квітня 2018 07:50

Google змінив дудл: хто така Майя Енджелоу

Автор: google.com.ua
  Google змінив дудл до Дня народження письменниці  Майї Енджелоу
Google змінив дудл до Дня народження письменниці Майї Енджелоу

У день народження американської письменниці і поетеси Майї Енджелоу (справжнє ім'я Маргарит Енн Джонсон) Google створив новий дудл. Їй могло б виповнитися 90 років. Померла 28 травня 2014 у Вінстон-Сейлем, США.

Народилася письменниця і поетеса у Сент-Луїсі, штат Міссурі За життя написала 7 автобіографій, 5 збірок есеїв, кілька поетичних збірок, низку п'єс, кіносценаріїв, телешоу, які не сходили з екранів телевізорів протягом 50 років.

Вона стала знаменитою після своєї першої книги "Я знаю, від чого птах співає в клітці". В ній Майя розповіла про свою молодість. Зокрема про те, як у 8 років її зґвалтували.

Все життя Майя боролася проти гендерної нерівності та расизму. Їй довелося працювати з Мартіном Лютером Кінгом і Малкольмом Іксом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google, як яблучний пиріг: що значить новий дудл

Майя стала першою поетесою, яка виступила на інавгурації президента. У 1992 році вона прочитала вірш "На пульсі ранку" на інавгурації Білла Клінтона.

"Я зрозуміла, що люди забудуть, що ти сказав, люди забудуть, що ти зробив, але вони ніколи не забудуть, що ти змусив їх відчути", - казала поетеса.

У книгах Енджелоу в центрі уваги такі теми, як расизм, особистість, сім'я і подорожі.

Майя Енджелоу мала сина, Гая Джонсона. Він теж письменник..

Відзначили 325 років з дня народження винахідника Джона Гаррісона. Йому Google присвятив дудл. Незвичайний винахід Гаррісона приніс величезну користь. Завдяки йому моряки змогли визначати не тільки широту корабля, але й довготу. Так їхні екскурсії стали набагато безпечнішими.

Зараз ви читаєте новину «Google змінив дудл: хто така Майя Енджелоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі