пʼятниця, 04 листопада 2016 13:24

Facebook заблокував користувача за картину Караваджо

Facebook заблокував користувача за картину Караваджо

Команда соціальної мережі Facebook призупинила дію акаунта італійського арт-промоутера, який розмістив на своїй сторінці шедевр Мікеланджело "Мерізі да Караваджо". Про це повідомляє www.rt.com.

Пост Амільтона Моура Фільо про картину "Амур-переможець" із зображенням Купідона видалили. Користувачу повідомили про порушення норм спільноти Facebook.

Facebook пізніше вибачився за помилку й відновив акаунт італійського користувача. Той зробив на своїй сторінці запис "1 Мистецтво × Невігластво 0" і описав газеті La Repubblica цей випадок цензури як "образу історії та культури".

"Мій Facebook - це місце, де ми розуміємо мистецтво й культуру! Мистецтво - це ліки проти невігластва", - пише Моура Фільо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину Караваджо знайшли на горищі

Картину "Амур-переможець" написали 1602 року. Зображує алегоричну постать любові, котра височить над символами іншої людської діяльності - скрипкою, лютнею й обладунками. Полотно перебуває в Берлінській картинній галереї, яка придбала його 1815-го.

Правила Facebook не вперше приводять до казусів. Найвідоміший випадок цензури пов'язаний з картиною Густава Курбе "Походження світу" 1866 року. На ній зображена промежина оголеної жінки. Французького викладача мистецтв Фредеріка Дюран-Бейсса заблокували за публікацію цього твору. Він подав до суду на соцмережу.

Цензури свого часу зазнало зображення статуї Русалоньки - одного з національних символів Данії, а також культовий знімок 1972 року, який зафіксував голу дівчинку, котра біжить від напалму під час В'єтнамської війни.

Зараз ви читаєте новину «Facebook заблокував користувача за картину Караваджо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі