субота, 15 червня 2013 06:14

Екологи погрожують Скрипці влаштувати незабутній фестиваль під його вікнами

Екологи погрожують Скрипці влаштувати незабутній фестиваль під його вікнами
Олег Скрипка. Фото: for-ua.com

Українські екологи заявили про ініціювання рок-фестивалю зі звуковим підсиленням біля дачі відомого співака та організатора "Rock'N'Sich" Олега Скрипки, а також біля офісу його ГО "Країна мрій"

Як повідомили Gazeta.ua у Національному екологічному центрі України (НЕЦУ), захід відбудеться з метою "моральної підтримки" Скрипки, який восени лобіюватиме фінансування та проведення у Києві наступного фестивалю "Rock'N'Sich"-2014.

Як відомо, 8-9 червня у столиці, на Трухановому острові, пройшов міжнародний рок-фестиваль "Rock'N'Sich". За словами захисників природи, захід відбувся всупереч ст. 6 Бернської конвенції, яка прямо забороняє розлякування птахів та інших тварин у період гніздування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перетворення Труханова острова на місце для фестивалів несумісне зі збереженням природи — екологи

Активістів також обурила заява прес-служби Скрипки, яка стверджувала, що є всі дозволи на проведення рок-фестивалю, у тому числі дозвіл "інституту орнітології".

"Там нібито порадили організаторам не слухати громадськість і проводити фестиваль, позаяк, за словами спеціалістів інституту, час гніздування птахів уже давно завершився, тож можна не турбуватися за їхнє життя. Так от повідомляємо, що жодного "інституту орнітології" в структурі Національної академії наук України та загалом в Україні не існує", - заявили у НЕЦУ.

Там підкреслили, що незважаючи на те, що фестиваль позиціонувався як "еко-культурний", естетичної та екологічної привабливості в ньому було мало.

"Я там була. Такої засміченості й сміттєзвалища ще ніде ніколи не бачила, - розповіла відвідувачка фестивалю Наталя Клименко. - Організація на нулі. Основна сцена - на баржі, відповідно, "зал" для глядачів — центральний міський пляж. Ніякого контролю та заборони на принесення на фестиваль скляної тари та іншого сміття не було".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі "Рок'n'Січ" шведські музиканти стрибали з баржі у воду

За її словами, биті горілчані пляшки буквально встеляли все під ногами п'яного натовпу.

"Тобто в пісок пляжу були втоптані тонни битого скла, пластику та жерсті. Щодо поведінки натовпу — музиканти зі сцени активно заохочували верещати якомога голосніше. Думаю, слухаючи цю ганьбу, птахи подумали, що наступив апокаліпсис", - зазначила Наталя.

Зараз ви читаєте новину «Екологи погрожують Скрипці влаштувати незабутній фестиваль під його вікнами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі