субота, 08 червня 2013 06:52

Любителі природи звинуватили Скрипку у цинізмі та пристосуванстві

Любителі природи звинуватили Скрипку у цинізмі та пристосуванстві
Олег Скрипка. Фото: www.facenews.ua

"Верхом цинізму" вважають природоохоронці позицію відомого українського співака Олега Скрипки, який організовує музичний фестиваль "Rock`n Sich" з байкерськими перегонами на Трухановому острові у Києві.

Зокрема, як розповіли Gazeta.ua у Спілці вільних журналістів "Природа над усе", Скрипка та міська влада столиці проігнорували аргументи природоохоронців, які наприкінці березня написали звернення до організаторів з проханням перенести фестиваль в інше місце у зв'язку з гніздуванням птахів.

Відповіді активісти досі так і не отримали.

Також, на переконання екологів, цинічною є позиція Мінприроди, за підтримки якого проходитиме "ґвалтування зеленої території, яка по праву мала б бути заповіданою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипці радять подумати про птахів й забратись з Труханового острову

"Не зупинило чиновників і так званих рок-музик і те, що у 2006 р. подібний фестиваль вже наніс шкоди природі Труханового острова, зокрема загинуло чимало птахів. Тоді Скрипка глузливо висловив свою позицію так: "Український рок пріоритетніший за українських пташок", - зауважили громадські діячі.

Водночас, як зазначила Gazeta.ua голова Спілки вільних журналістів "Природа над усе" Анжеліка Комарова, автентична рок-музика завжди була й буде музикою нон-конформістів.

"Чого не скажеш про українських співаків, які є "рок-музикантами" лише за музичним стилем, поцупленим у шанованих апологетів західної рок-музики. А за своєю суттю — це пристосуванці, які завжди знаходять спільну мову з представниками влади", - заявила Комарова.

За словами активісти, прикро, що вітчизняні музики не наслідують рок-зірок Заходу в їхній благодійній діяльності стосовно природи та тварин.

"Згадати лише приклад Пола Маккартні. А наші грубими черевиками черговий раз топтатимуть усе живе, а заразом і саму ідею екологізму", - додала еколог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 фестивалів – музичне літо в Україні

Нагадаємо, 8-9 червня у Києві відбудеться українсько-шведський рок- та екстрим-фестиваль "Rock`n Sich". Основним майданчиком заходу стане Труханів острів.

На думку столичних екологів, Труханів острів є одним з найбільш ласих шматочків для корпорацій забудовників, адже це — понад 500 гектарів незабудованої зеленої зони в самому центрі Києва.

Є підстави вважати, що тенденція проведення на Трухановому острові масових заходів направлена на те, щоб його було визнано "територією, що втратила природну цінність", і якій немає сенсу надавати природоохоронного статусу. На Трухановому вже розміщували наметове містечко "Євробачення", табори мітингуючих шахтарів, пейнтбольні клуби, табір для вболівальників "Євро-2012" та ін.

Зараз ви читаєте новину «Любителі природи звинуватили Скрипку у цинізмі та пристосуванстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі