Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2012 10:44

Едуарда Хіля поховають у четвер

Едуарда Хіля поховають у четвер
У 2010 році співак став всесвітньо відомим як "містер Трололо". Фото: gazeta.ru

Народний артист РРФСР Едуард Хіль буде похований на Смоленському кладовищі Санкт-Петербурга в четвер, 7 червня. Відспівування відбудеться в цей день після громадської панахиди орієнтовно в 15:00 за московським часом в храмі Смоленської ікони Божої Матері, прихожанином якої співак був останні десять років. Про це повідомив сьогодні кореспонденту ИТАР-ТАСС настоятель храму і духівник артиста протоієрей Віктор Московський.

Нагадаємо, народний артист РРФСР Едуард Хіль помер вчора, 4 травня. 77-річний співак був госпіталізований в лікувальне відділення Маріїнської лікарні з діагнозом інсульт, потім переведений 28 травня для подальшого лікування в спеціалізовану клініку Науково-дослідного нейрохірургічного інституту імені А.Л.Поленова.

Едуард Хіль народився 4 вересня 1934 року в Смоленську.

Після закінчення в 1960 році Ленінградської державної консерваторії імені Римського-Корсакова почав виступати як соліст "Ленконцерту" з класичним і камерним репертуаром. Брав участь в постановках Оперної студії консерваторії, де дебютував ще студентом. На цій сцені Хіль виконав провідні оперні партії у спектаклях "Весілля Фігаро", "Севільський цирульник", "Євгеній Онєгін", "Пікова дама" та інші.

У 1962 році співак вперше взяв участь в естрадному концерті, який відбувся в Москві. Хіль дуже швидко став одним з найулюбленіших і популярних естрадних виконавців. У його репертуарі такі відомі пісні, як "С чего начинается Родина?", "У леса на опушке…", "На безымянной высоте", "А люди уходят в море", "Как провожают пароходы", "Ах, море, море", "Голубые города", "Как хорошо быть генералом". У 1968 році Едуард Хіль отримав звання "Заслуженого артиста РРФСР", в 1974 році - "Народного артиста РРФСР".

У 1991 - 1994 роках співак працював в знаменитому паризькому кабаре "Распутін".

До останнього часу Едуард Хіль активно гастролював Росією й країнами СНД з концертною програмою "Едуард Хіль і сини".

У 2010 році співак став всесвітньо відомим завдяки пісні "Я дуже радий, адже я нарешті повертаюся додому". Відеоролик, викладений в YouTube, придбав величезну популярність у багатьох країнах світу. А Едуард Хіль став відомий як "містер Трололо".

Едуард Хіль нагороджений орденами Трудового Червоного Прапора, Дружби народів та орденом "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня. Він - лауреат премії Ленінського комсомолу.

Зараз ви читаєте новину «Едуарда Хіля поховають у четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі