Ексклюзиви
пʼятниця, 27 квітня 2012 14:28

З народним артистом Ігором Кушплером прощаються два дні

З солістом Львівського театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької, народним артистом України 63-річним Ігором Кушплером прощалися у четвер. Співак загинув в ніч з неділі на понеділок на території Польщі. Повертався на власному авто до Львова з Варшави, куди його запросили судити конкурс вокалістів. Вантажівка, яка їхала попереду, різко загальмувала, Кушплер не встиг зупинитися.

Кушплер родом з села Покрівці Жидачівського району. В оперному театрі працював з 1980 року. Виконав більше 40 партій. Дружина загиблого Ада Кушплер — декан у музичній академії ім. Миколи Лисенка. 36-річні доньки-близнючки також займаються музикою, Олена — піаністка, Зоряна — оперна співачка. Приїхали на похорон з Німеччини та Австрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер голова Національної спілки кінематографістів України

"Батьки у нього співочі, хоч професійно музикою ніхто не займався, - розповідає кум загиблого Мирон Канюка. - В 1993 році ми разом з Ігорем організовували фестини в селі. Як зараз пам'ятаю, витрати склали 300 тисяч купонів. Сім тисяч глядачів зібрали. Виступала Оксана Білозір. А ще Руслана Лижичко, зовсім мала тоді була, чи не перший її виступ. Заспівала не дуже вдало, стала під сценою і плаче. Ігор підійшов, взявся заспокоювати: "Не плач, виростеш, і будуть з тебе люди".

Сьогодні з артистом прощаються в театрі. Кушплера поховають на Личаківському цвинтарі, неподалік від могили соліста гурту "Соколи" Івана Мацялка, який помер п'ять років тому від раку.

Зараз ви читаєте новину «З народним артистом Ігором Кушплером прощаються два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі