середа, 18 квітня 2012 18:00

Кравчук і Кучма проігнорували похорон Вороніна
26

Фото: Фото: Наталя Чубенко

Сьогодні на Байковому цвинтарі поховали модельєра Михайла Вороніна. Його могила знаходиться у квадраті 52А. Поряд поховані художниця Тетяна Яблонська, хірург Олександр Шалімов та колишній міністр транспорту і зв'язку Георгій Кірпа.

Прощалися з Михайлом Вороніним у столичному Будинку вчителя більше 2 годин. До 14.00 чекали на приїзд екс-президентів Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, які одягалися у Вороніна. Але вони так і не приїхали.

На кладовище людей везли у двох автобусах Неоплан. Труну з тілом покійного поставили на металеву підставку, застелену чорною тканиною. Єврейський священик прочитав молитву на івриті, присутні по черзі підходили попрощатися з покійним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнер Михайло Воронін помер від онкозахворювання

"Михайло Воронін пошив мій перший концертний костюм 25 років тому. Відтоді замовляю одяг в нього постійно. Замовлення робив раз чи два на рік перед концертами чи бенефісами. Найбільше люблю чорний смокінг від Вороніна. Він мені пошив його 20 років тому, але зносу йому немає. Досі виглядає, як новий. Одягаю його рідко — на вручення якихось нагород, на зустріч із президентами. Михайло Львович завжди радив, який костюм краще обрати. Спілкувався з ним так, як з поетами під час створення пісні. Такі моменти назавжди залишаться в моїй пам'яті", - розповів кореспонденту Gazeta.ua співак Павло Зібров.

На похорон прийшли Євген Червоненко, Дмитро Чекалкін, Ілля Ноябрьов, Влада Прокаєва, Світлана та Віталій Білоножки, Ян Табачник. Ректор столичного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський прийшов на похорони в синьому піджаку від Михайла Вороніна.

"Маю 70 костюмів від Вороніна. Перший пошив на початку 90-их років. Відтоді замовляв регулярно", - розповів Михайло Поплавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він - приклад того, що можна бути водночас багатою і нормальною людиною" — у Києві прощаються з Вороніним

"Із маленького єврейчика, який був ніким, Михайло Воронін став модельєром, якого знають в усьому світі. Михайло Воронін завжди одягався так, щоб було зручно самому і приємно оточуючим. Поряд з ним завжди хотілося підтягнутися і розправити спину. Після зустрічі з ним мій чоловік навіть вдома ходить в костюмі від Вороніна і вдягає метелик", - поділилася подруга родини Вороніних Наталя Кривуца.

Поминальний обід відбувся у ресторані столичного готелю "Русь".

Зараз ви читаєте новину «Кравчук і Кучма проігнорували похорон Вороніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути