четвер, 17 березня 2011 13:29

На презентації книги про Вороніна годували пиріжками з капустою
8

Фото: Фото: Тарас Подолян/Gazeta.ua

Вчора, в рамках відкриття 28-го Українського тижня моди український дизайнер Михайло Воронін презентував біографічну книгу про себе "VORONIN". Її написав журналіст Алекс Штрай.

"З Алексом зустрічався всього п'ять разів. Після другої зустрічі запропонував написати про мене книгу. У нього самого дуже цікава біографія. Три роки жив в Ізраїлі, потім одружився на доньці самурая й переїхав у Японію. У книзі описаний весь мій професійний шлях. Хочу, щоб вона стала підручником для людей, які починають кар'єру модельєра. Там є і про те, як як я заробив свій перший мільйон - коли продавав дешевше, ніж купував", - розказав Воронін.

2002-го Михайло Воронін потрапив у Книгу рекордів України, пошивши костюм 500-го розміру.

"Це вдалось завдяки моєму винаходу - безпримірочному жилету. За його допомогою я знімаю з людини мірки за 2 хвилини. А через 5 хвилин за допомогою комп'ютера вже є роздрукована викрійка. Колись запросила мене колега до Польщі, щоб я показав як працюю. При ній вдягаю ось так жилет на людину, - Воронін продемонстрував свій винахід на одному з присутніх. - Записую мірки, дзвоню у Київ, диктую їх і кажу їй: все, через 3 дні костюм буде у вас. Вона: "Ви що, знущаєтесь наді мною? Так шити неможливо". Привозять костюм, міряє його, телефонує мені: "Він ідеальний! Як ви це робите? Я по п'ять разів міряю, й у мене так не виходить". Хотів би, щоб у майбутньому всі українські фабрики працювали за такою системою".

На презентації книги були присутні донька Михайла Вороніна Лариса, його учениця Діана Дорожкіна, голова оргкомітету тижня моди Ірина Данилевська, поет Юрій Рибчинський. Гостей частували шампанським, коньяком "Закарпатський", пиріжками з капустою та грибами й шашликами з курки.

Книга вийшла друком у видавництві "Ерос" накладом 5 тисяч примірників. У книжкових магазинах її не буде, продаватимуть у фірмових магазинах Вороніна. З ціною ще не визначились.

Зараз ви читаєте новину «На презентації книги про Вороніна годували пиріжками з капустою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути