середа, 30 травня 2012 10:45

Помер автор саундтреку до серіалу "Слідство ведуть знавці"

Помер автор саундтреку до серіалу "Слідство ведуть знавці"
Мінков попрацював над саундтреками до більш ніж 100 фільмів. Фото: 1tv.ru

Увечері в понеділок, 29 травня, на 68-му році життя помер композитор Марк Мінков, повідомляє "Ехо Москви". Він помер на своїй підмосковній дачі.

Мінков народився в Москві 1944 року. У 1964 році він поступив на навчання до консерваторії, де і написав свої перші серйозні роботи. У 1970 році, після завершення навчання, Мінков був прийнятий до Спілки композиторів СРСР. У тому ж році він отримав пропозицію написати музику для телефільму "Слідство ведуть знавці". Перші серії цього телефільму були представлені глядачам в 1971 році.

Пізніше Мінков попрацював над саундтреками до більш ніж 100 картин. Зокрема, його музика звучить у фільмах "У зоні особливої ??уваги", "Незнайка з нашого двору", "Роби - раз!" і "Витівки в старовинному дусі". У різні роки композитор також співпрацював з театрами (наприклад, з дитячим музичним театром імені Сац, театром Антона Чехова і з Московським драматичним театром імені Пушкіна).

З 2003 року Марк Мінков носив звання Народного артиста Росії. Мінков також був президентом Гільдії композиторів кіно.

Зараз ви читаєте новину «Помер автор саундтреку до серіалу "Слідство ведуть знавці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі