субота, 19 листопада 2011 17:31

Новий голова Спілки письменників образився на "лайномет" Яворівського
24

Фото: Фото: Ольга Каменєва

19 листопада у київському Будинку художника відбувся 6-й з'їзд Національної спілки письменників України. На нього приїхали 332 делегати.

Голосування тривало майже годину. Голоси підраховували 40 хв. Головою спілки став Віктор Баранов. За нього проголосував 171 делегат. Володимир Яворівський набрав 144 голоси. 17 делегатів не підтримали жодного кандидата.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Яворівський більше не є головою Спілки письменників

Новообраного голову Володимир Яворівський не вітав. Він залишив залу за кілька хвилин до оголошення результатів.

"З Володимиром Яворівським у мене завжди були гарні стосунки. Він навіть давав мені рекомендацію, коли я вступав у спілку. Після першого туру виборів усе змінилося. Він включив проти мене свій "лайномет". Почав поливати мене брудом. Дістав з моєї особової справи заяву радянських часів, в якій я писав, що "зобов'язуюся словом комуніста служити Вітчизні". Почав мені цим докоряти. Такої реакції з його боку я не чекав. На з'їзді я виступав з різкою, але аргументованою критикою. Жодним словом його не образив", - розповів Баранов про свої стосунки з Яворівським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У держави нема ніякої ідеології, крім антиукраїнської"

По закінченні з'їзду письменники почали вітати Баранова з новою посадою. Один із них запропонував "відзначити це у чоловічій компанії".

"Добре. Тільки абсенту більше не бери", - засміявся у відповідь Баранов.

"Раніше була традиція кожне засідання спілки святкувати гучним бенкетом. Спілка зараз у такому скрутному становищі. Не знаю, де керівництво брало на це гроші. Тепер треба думати про соціальний захист старих пенсіонерів. Зробити так, щоб у спілчанській лікарні вони не платили від 90 до 150 гривень за аналіз", - сказав Віктор Баранов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шкляр — дуже розумна людина, а Яворівський — хороший господарник"

На з'їзді письменники затвердили склад правління спілки письменників з 67 осіб. На прохання присутніх до списку внесли ім'я Володимира Яворівського. Також на засіданні затвердили секретаріат спілки. До нього увійшли: Володимир Барна, Віктор Баранов, Любов Голота, Григорій Гусейнов, Дмитро Іванов, Михайло Каменюк, Сергій Пантюк, Михайло Слабошпицький, Михайло Шевченко і Володимир Шовкошитний.

"Хто б не став головою, у спілці нічого не зміниться. Сила на силу піде. Так триватиме доки до влади не прийде порядна людина, яка ні в чому не замішана. Таким кандидатом міг бути лише я", - розповів київський поет Леонід Талалай, який на минулому з'їзді балотувався на посаду голови.

Зараз ви читаєте новину «Новий голова Спілки письменників образився на "лайномет" Яворівського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі