четвер, 24 лютого 2011 19:31

Спілка письменників України у березні закривається - Яворівський

Спілка письменників України у березні закривається - Яворівський

Спілка письменників України  на знак протесту проти дій влади закриється на березень. Про це повідомив її голова Володимир Яворівський.

"З березня місяця вішаємо замок на Спілку й наклеїмо на двері оголошення, чому ми так зробили. Далі так жити й працювати неможливо. Якщо нічого не робити, спілку просто розпустять. Вона перебуває в опозиції з 2006-го року. За теперішньої влади маємо ще гіршу ситуацію. Влада хоче привласнити майно, яке ми маємо, а це непогані приміщення", - повідомив голова Спілки.

Яворівський розказав, що Спілка має декілька приміщень по Україні.

"У нас є майно в Ялті і Коктебелі, у Ірпені маленький будинок творчості, у Києві на Банковій й у Львові невеликий профілакторій. Мера Коктебеля просто змушують розірвати з нами угоду на оренду землі. Видно комусь сподобався куточок на березі моря. Деякі приміщення здаємо в оренду. За виручені кошти розраховуємось за комунальні послуги, податки сплачуємо. З бюджету отримуємо жалюгідні копійки, і то тільки на проведення Шевченківських свят тощо. Зараз спеціально наклали арешт на рахунки наших орендаторів й вони не можуть з нами розрахуватися. А ми відповідно не можемо заплатити за рахунками", - наголосив він.

Глава спілки також розказав, що протидію влади Спілка відчула ще за попереднього керівництва.

"Балога займався операцією війни проти Спілки. Про ти нас було піднято всі прокуратури, де є наше майно. Було завдання: будь-що накопати якісь порушення. Півтора місяця працювали й жодного зауваження, нічого не знайшли. Янукович ще до президентсва дуже допитував, що це у нас за будинок на Банковій і як його можна купити. Я сказав, що це колегіальна власність спілки письменників, тільки з'їзд може прийняти рішення про продаж. А ми ніколи не підемо на те, щоб продати це унікальне приміщення, в якому Спілка з повоєнних років розташовується. Ми звернемось у всі, які тільки можна, посольства й повідомимо, що виробляють в Україні з творчою інтелігенцією", - додав Яворівський.

Зараз ви читаєте новину «Спілка письменників України у березні закривається - Яворівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути