четвер, 30 грудня 2010 04:00

Яворівський накупив коралів на 2,5 тисячі гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  ”Регіоналка” Ірина Горіна купує новорічні подарунки в торговому центрі ”Метроград” у центрі Києва
”Регіоналка” Ірина Горіна купує новорічні подарунки в торговому центрі ”Метроград” у центрі Києва

"Регіоналка" 43-річна Ірина Горіна купує новорічні подарунки для рідних і друзів у торговому центрі "Метроград", у підземному переході в центрі столиці. Дорогою розповідає, що Новий рік святкуватиме в Києві.

— Після Різдва через день летимо всією сім'єю у Відень на мій день народження, — каже російською й вішає на плече чорну шкіряну сумку. Спускається в перехід, заходить у найближчу крамничку. Там нема покупців. Продавщиця розповідає, що всі речі — ручної роботи львівських майстрів. Горіна купує для доньки Катерини статуетку дівчини на яблуках. На скляному столі стоїть статуетка лося.

— Страшно подобається цей лось на лижах із сережкою у вусі. Але я думаю, як подарую зятю (секретарю Київради Олесю Довгому. — "ГПУ"), він не зрозуміє. Образиться, — нардепка закусує губу. — Візьму зайце-кота — це для Олесевої мами. В неї будинок у подібному стилі.

Іде до полички з янголами.

— По 75 гривень, — вигукує продавщиця і загортає в папір вибране депутаткою.

— О! Своїм дівчаткам в парламенті подарую. Це Лєні Бондаренко, Ірі Бережній, Юлі Новіковій, Ірі Акімовій, — перераховує. — Ще куплю їм натуральну косметику для ванн, креми. Чоловікам-колегам, може, якісь ручки чи блокноти куплю.

— Рівно 3 тисячі гривень, — озвучує вартість покупок продавщиця.

— Умерти — не встати, — усміхається "регіоналка". Дістає з сумки гроші. Всі по сотні. Відраховує. — Розміняла тисячу доларів. Усі й підуть на подарунки.

Ще за 1700 грн Горіна купує собі статуетку лося.

"Бютівець" 68-річний Володимир Яворівський підіймається на третій поверх парламенту. Там в останній тиждень роботи Ради цього року розгорнулася виставка-ярмарок новорічних подарунків. Прямує до ятки з намистом. Продавщиця хвалить вироби. Каже, що це її авторське намисто. Яворівський вибирає четверо різних за 2,5 тис. грн.

— Я їх люблю і дружина. Одні їй будуть. І доці купив. Для доньки ніжніші, для дружини — солідніші, — розглядає нардеп. — Ще в мене є старша сестра Галина, яка любить чепуритися. Купив і для неї. Дивився в місті, це було би дорожче. А ще в свахи напередодні Нового року день народження. Одне намисто подарую їй.

Продавщиця пакує все в чорний пакет. "Бютівець" каже, що помічникам придбав ікони по 200 грн., а знайомим — статуетки зайців.

Біля ятки з ізраїльською косметикою "Хлавін" стоїть комуністка 59-річна Катерина Самойлик. Одягає окуляри й розглядає помади в коробочці. Вибирає три різні по 85 грн. Бере розсипну пудру за 165 грн. Їй усе пакують у целофанові пакети. Дістає з чорного лакового гаманця 500 грн. Отримує 85 грн здачі.

— Подарую помаду невістці й племінниці. І собі ще одну купила. Пудру — молодшій сестричці. Читаю журнали, щоб знати, який колір у моді, що більше пасує білявкам.

Нардеп від Блоку Литвина 53-річний Валерій Баранов виходить із будівлі комітетів Ради. Сідає в сірий "лексус", припаркований навпроти Адміністрації президента.

— За новорічними подарунками їдемо в торговий центр "Олімпійський" на Червоноармійській. Я там одразу живу, — говорить і тисне на газ. Розповідає, що ніколи не отримував на Новий рік особливих подарунків.

— Правда, ніколи не забуду, як їхав торік в Ізраїль на операцію. В мене аритмія. Там треба було заплатити 20 тисяч доларів. У мене якраз не було грошей. Думаю, позичу в друзів. Але приходить дружина і дає мені ці гроші. Роблю великі очі, а вона каже, що продала свої діаманти. Я був вражений.

Баранов заходить у ювелірний магазин. Питає, чи є в них статуетки слонів, бо дружина колекціонує. Не знаходить, і йде далі в магазин подарунків. Просить дати двох порцелянових зайців по 250 грн. Йому показують підсвічник у вигляді будиночку:

— Це німецький фарфор за 900 гривень. Можете влаштувати романтичну вечерю.

— Давайте. Для дружини. А що це у вас за корова? — дістає з полички порцелянову корову, на спині якої прикріплені овочі і фрукти.

— Корова-дачниця, — каже продавщиця.

— А молоко дає? — жартує політик.

Покупці, які заходять до крамнички, спостерігають за нардепом.

— Карточки ви приймаєте? Бо я готівкою майже ніколи не розраховуюсь, — каже Баранов. Ставить на стіл біля каси свій портфель.

— 2460 гривень, — говорить продавщиця. Нардеп простягає кредитку.

У чоловічому магазині підходить до шафи з краватками. Бере червону за 380 грн — для зятя. Розраховується 500 гривневою купюрою.

Прямує в книжковий магазин. Для онука купує "Велику енциклопедію пізнання" за 74 грн.

Зараз ви читаєте новину «Яворівський накупив коралів на 2,5 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути