пʼятниця, 18 листопада 2011 12:40

"Шкляр — дуже розумна людина, а Яворівський — хороший господарник"

"Шкляр — дуже розумна людина, а Яворівський — хороший господарник"

Найбільш невдачливим поетом Спілки письменників був Ігор Римарук, а Василь Шкляр є дуже розумною людиною. Про це розказав поет Леонід Талалай.

"Самий невезучий поет нашої Спілки — Ігор Римарук. Постійно щось ламав. Поїхав у Львів виступати перед студентами, перечепився, впав зі сходів і поламав ногу. Ходив у гіпсі, на милицях. За півроку, коли нога практично зрослася, приїхав до мене на дачу. І тут у нього милиці роз'їхалися. Впав і вдруге зламав ту ж ногу. А ще часто з другого поверху на моїй дачі падав. У мене сходи круті, коли не додивишся – вилітаєш зразу на вулицю. А в Римарука зір поганий, він окуляри з товстими скельцями носив. Двічі руку ламав. Шкляр - дуже розумна людина. Коли йому запропонували балотуватися на голову Спілки, зняв свою кандидатуру. Після нього всі, кого висували – Володимир Шовкошитний, Любов Голота й Петро Шевченко – зробили те саме. Тільки вони забрали на користь Баранова, а Василь – на користь Яворівського", - розказав Талалай.

Також поет відзначив, що Яворівському вдалося зберегти все майно Спілки письменників.

"Не знаю, який він господарник, але майно Спілки зберіг. Залишилися будинки відпочинку в Ялті, Коктебелі, Трускавці, Ірпіні. Я був його конкурентом на виборах голови. На перемогу не розраховував. Хотів показати себе незалежним кандидатом, альтернативою між Яворівським і Барановим. Володя розумів, що мені нічого не світить, тому виступив і сказав, щоб голосували за мене. Під час перерви почали підходити письменники й казати, що я з Яворівським – одна банда, що він зробив мені Шевченківську премію. Хоча мені її Олесь Гончар вручав, а Володимира в комітеті й близько не було. Я і з Яворівським, і з Барановим у хороших стосунках", - зазначив поет.

Прочитати, що розповідає Талалай про Миколу Вінграновського можна у журналі "Країна" № 44 (97) за 18 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Шкляр — дуже розумна людина, а Яворівський — хороший господарник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі