пʼятниця, 14 грудня 2007 16:10

"Золотий компас" обійшовся у 180 мільйонів доларів

Із 6 грудня в кінотеатрах України показують стрічку "Золотий компас". Це екранізація книги Філіпа Пулмана "Полярне сяйво". Студія "Нью Лайн Сінема" вклала у проект $180 млн. Перед цим вона випустила "Володаря кілець" та "Гаррі Поттера" й нині розраховує на такий самий успіх.

З-поміж 10 тис. претенденток на головну роль вибрали 12-річну Дакоте Блю Річардз. У фільмі також знялися Девід Крейґ та Ніколь Кідман. Вони недалеко відійшли від своїх звичних екранних амплуа й уособлюють хорошого хлопця і фатальну злочинницю.

Історія розгортається в паралельному світі, де душі людей живуть поза тілами, а правду про світ ретельно приховує влада. За пророцтвом, відкрити істину, врятувати дітей від жахливої операції розділення судилося дівчинці Лірі Белаква (Річардз). Довкола неї відбуваються дивні події: намагаються отруїти її дядька, зникають її друзі, крутяться розмови про якийсь таємничий Пил... Лірі змушена приймати рішення, що вирішать результат майбутньої війни. Вона робить це за допомогою таємничого пристрою, який у давнину називали Золотим Компасом.

Режисер Кріс Вейц не оминув нагоди полоскотати нерви католицькій церкві, піддавши її нищівній критиці в образі Магістеріуму. Тепер духівництво закликає зняти фільм із прокату. Свого часу така критика "Гаррі Поттера" зробила непогану рекламу картині.

Зараз ви читаєте новину «"Золотий компас" обійшовся у 180 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути