Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2019 06:21

"В Україні виродилися рокери"

"В Україні виродилися рокери"
Оголосили результати конкурсу "Українська пісня". З офіційної сторінки поідії в Instagram.

Оголосили результати конкурсу "Українська пісня". До фіналу ввійшли 10 виконавців, які виступатимуть 17 серпня у Львові.

— Головна відмінність цього музичного конкурсу в тому, що його переможці отримують реальну нагороду, — розповідає член журі конкурсу, музичний критик Ігор Панасов, 44 роки. — Це можливість показати себе широкій аудиторії. По-перше — публіці концерту на 35-тисячному стадіоні "Арена Львів". По-друге — мільйонам глядачів, які щорічно дивляться телеверсію проекту. Почасти тому "Українську пісню" називають "місцевим Євробаченням". Хоча порівняння не дуже коректне: на відміну від "Євробачення", конкурсна частина проекту тут проходить до концерту — музиканти просто надсилають заявки. Мені цей конкурс здається особливим ще й тому, що при відборі нам не потрібно ставити оцінки виконавцям. Треба просто відібрати найбільш гідних. Це робить вибір мотивованим, а підсумок об'єктивнішим.

Дев'ять лауреатів обрало журі, а одного — слухачі шляхом голосування в інтернеті. Опитування тривало три тижні. Найбільше глядацьких симпатій отримав репер Хас із Києва. Його підтримали 1,5 тис. осіб.

— На конкурсі було багато електроніки з елементами фольклорної музики та інді-поп. Усього того, що ми і так бачимо в щоденному потоці життя українського музичного процесу, — продовжує Панасов. — Практично немає року і репу в класичному розумінні цих жанрів. Перше я пов'язую з поступовим виродженням рок-музикантів в Україні. Друге пов'язано з тим, що багато талановитих реперів не знають про існування конкурсу. Я задоволений результатом відбору. Віддав свої голоси за сім переможців: Хас, Ігор Грохоцький, Артем Кай, Хаят, колективи "Творчі", [О]. Цих артистів вважаю прогресивними для української сцени — кожного у своєму жанрі. Решта три фіналісти, на мій погляд, слабкіші. Але, можливо, вони приємно здивують живим виступом. На гала-концерті "Української пісні" разом із переможцями виступатимуть Тіна Кароль, Альоша, Арсен Мірзоян, рок-гурт "Без обмежень". Конкурс проходить із 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні виродилися рокери"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути