вівторок, 19 вересня 2017 00:40

Усі шість паспортів заховані в дерев'яному протезі

Усі шість паспортів заховані в дерев'яному протезі
На Форумі видавців презентували новий роман "Шенгенська історія" Андрія Куркова Фото: Еспресо.TV

— Це автор єдиного написаного в сучасній Україні світового бестселера "Пікнік на льоду", — представляє 52-річний письменник Володимир Єшкілєв свого друга, письменника Андрія Куркова. Останній на Форумі видавців презентував свій новий роман "Шенгенська історія".

— Що більше я заглиблювався в культуру Литви, то більше хотілося знати про цю країну, — каже Андрій Курков, 56 років. — От, наприклад, там є чотири регіо­нальні групи: дзукія, сувлакія, аухштайтія і мажийтія. Але для іноземців усі вони литовці.

У Вільнюсі кажуть, що без сильної незалежної України Литва вижити не зможе. Тому я вирішив написати роман про цю країну. Подякувати литовцям за допомогу під час першого Майдану, Революції гідності, війни на Донбасі.

У романі чотири сюжетні лінії. Три з них — це пригоди молодих пар, які зібралися на святкування "Шенгенської ночі" 21 грудня 2007 року. Тоді назавжди підняли шлагбауми на польсько-литовському кордоні. Молоді люди розповідають одне одному про плани на майбутнє. Всі вони після школи, без профспеціальностей. Думають, що Європа — це спільний дім, і їм буде там так само добре, як у Литві. Хтось мріє переїхати до Лондона, хтось — до Парижа, а хтось — до Рима.

— Це історія сучасної Литви і сучасної Європи. Про те, що відбувається з маленькою нацією, коли відкриваються кордони, — продовжує Андрій Курков. — Четверта лінія — біографія "вічного литовця" Кукутіса, який дуже добре знає Європу. Втратив ногу в Першій світовій. Усі його шість паспортів заховані у дерев'яному протезі. Місія Кукутіса — допомагати литовцям, які потрапили в біду за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Усі шість паспортів заховані в дерев'яному протезі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути