понеділок, 09 квітня 2007 16:38

Софія Андрухович видає роман "Сьомга"

Роман "Сьомга" 24-річної Софії Андрухович вийде за два тижні у видавництві "Нора Друк". У столичному клубі "Купідон" авторка показала верстку "Сьомги". Книга складається із шести частин. У кожній присутня одна й та ж героїня, але в центрі розповіді — інші люди.

— Героїню звуть Софія Андрухович, — каже авторка. — Та це єдиний збіг зі мною, усе інше — моє сприйняття пережитого.

Каже, коли писала книжку, не їла м"яса.

— Зате вживала багато риби.

У книзі понад 70 ілюстрацій авторки.

— Я малювала, щоб полегшити відчуття напруги від писання, — каже вона. — Хоча малювати зовсім не вмію. Але здається, ці картинки вдало розбавляють текст.

На презентації Софія обирала обкладинку, з якою вийде книжка. Відвідувачам "Купідона" показали три варіанти. Обрали той, де сьомга нагадує жіночі статеві губи.

— У житті є багато моментів, які викликають непристойні думки, — каже авторка. — А сьомга не тільки за виглядом, а й за смаком і запахом викликає особливі асоціації. Книжка виникла з мого бажання написати річ, у якій буде багато сексу, — веде далі. — Але нічого не вийшло. Хоча секс у романі є, книжка вийшла про особисті травми. Це маленька модель людського життя, прожитого паралельно до мого власного. Однією з основних людських рис є бажання підглядати. І роман "Сьомга" дає таку можливість. Це щілина у дверях, крізь яку можна підглядати геть усе.

Зараз ви читаєте новину «Софія Андрухович видає роман "Сьомга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути