пʼятниця, 28 вересня 2012 07:45

"Після "Майдансу" тиждень спав"

Автор: фото з сайта www.udance.com.ua
  Виступ команди Кривого Рогу в третьому сезоні шоу ”Майданс” 22 вересня. Замість участі в ньому хореограф Мігель працював на фестивалі ”Крим Мюзік Фест”
Виступ команди Кривого Рогу в третьому сезоні шоу ”Майданс” 22 вересня. Замість участі в ньому хореограф Мігель працював на фестивалі ”Крим Мюзік Фест”

— Приїжджаєш додому після шоу, руки трусяться, випиваєш стакан горілки і тільки так засинаєш. Стрес дуже сильний. — 30-річний московський хореограф Мігель (справжнє ім'я — Сергій Шестеперов) наливає чай у вітальні орендованої квартири в центрі Києва. Він був головним хореографом першої частини телешоу "Майданс". Працює режисером-хореографом на "Новому каналі".

— До "Майдансу" мав у постановках зазвичай 20 танцівників. А тут — 500 людей у кожному обласному центрі й три дні на підготовку. Щотижня — чотири міста, починаєш плутатися, де ти. Репетиції до 8 годин тривали. Після "Майдансу" тиждень спав. Навіть їжу в ліжко приносили.

Яка з постановок хореографії для фільмів найважче давалася?

— "Я — Легенда", бо там була Людмила Гурченко (стрічку зняли в лютому 2011-го за місяць до смерті актриси. — "ГПУ"). Хоча, працювати з нею було дуже просто. Вона — єдина актриса, яка ніколи не скаржилася, що втомилася або чогось не може. Була складна частина в постановці. Підходжу до неї: "Людмила Марківна, буде момент, треба сюди стрибнути, потім ніби впасти, потім ще сюди. Дублерка зараз зробить". Вона: "Дублерка? Куди стрибнути — сюди? Можна, я сама зроблю, добре?". Дуже хочу, як вона — щоб до самої смерті були сили працювати.

Що допомагає в найскладніші дні?

— Почуття закоханості позитивно впливає на роботу. Але тільки, якщо закоханий не в свою партнерку. Це страшне. Одразу помічаю в танцівників: то пройде ущипне бідолашну дівчину так, що синець залишиться.  Вона на нього квадратними очима — не розуміє. Закохуватися треба поза роботою.

Ви часто буваєте в Києві, жили у Львові. Подобається в Україні?

— Ніби так, але вона дивна. Приїжджаю сюди займатися творчістю, гроші заробляю в Росії. Спочатку все подобалось, зараз вже трошки притерлося. Нещодавно стою в черзі в супермаркеті — переді мною киянин, який говорить російською, але з українським акцентом. З ним касир точно так спілкується. Підходжу я, говорю з московським акцентом. І касир різко переходить на українську. Я то її розумію, навіть відповісти можу. Але навіщо це робити? Львів — найгарніше місто, де я коли-небудь бував. Фільм "Гітлер капут!" там дуже весело знімали. Жили на площі Ринок. Виходжу з будинку — на площі бабусі всі на колінах хрестяться. Прямую до Опери — в очі яскраве червоне світло. Підходжу ближче — театр завішаний свастикою, гармати, назустріч — 300 солдатів у німецькій формі. Львів'яни не розуміють, що сталося, війна почалася.

Як чоловіки захоплюються танцями?

— 3-річним я побачив по телевізору балет "Жізель". Тицьнув пальцем і сказав "хочу". Відтоді щотижня мама водила мене у Большой театр. Свій перший спектакль поставив у 4 роки. Це було "Лебедине озеро", на чотири акти. Декорації зі стільців і штор, і ми з подругою 3 години танцюємо. Батьки й сусіди мусили сидіти й дивитися. Мама мене більше до класики привчала. А от бабуся — вона у мене кубинка — показала Майкла Джексона. Потайки від мами будила мене вночі й підводила до телевізора: "Дивись, він геній, ти маєш стати такий же".

Зараз ви читаєте новину «"Після "Майдансу" тиждень спав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути