понеділок, 29 жовтня 2007 17:28

Павло Загребельний не прийшов на свій вечір

"Сам, мабуть, не приїде — давно хворіє, — чути шепіт із перших рядів". 26 жовтня в Київському планетарії відбувся вечір автора понад 20 романів, екс-голови Спілки письменників 83-річного Павла Загребельного.

Актриса Раїса Недашківська, 64 роки, читає в темряві уривки з романів "Роксолана" та "Я, Богдан". Іноді збивається, плутає імена.

— Мабуть, коньяку хряпнула, — шепоче глядачка, полтавчанка Вікторія Сніжко, 61 рік. Зала заповнена, з десяток глядачів стоять у проході. На штучному небі планетарію показують відеозапис звернення Загребельного. Його зробили на дачі письменника в Конча-Озерній під Києвом.

— Коли мене вигнали з університету, Павло Архипович забрав до себе в газету "Літературна Україна", — розповідає поет Іван Драч, 71 рік. — Ми працювали там із Іваном Дзюбою та Юрієм Щербаком.  Щербак малював карикатури. Біля таких потужних людей відчуваєш себе повнометражним чоловіком, — жартує поет.

60-річна співачка Ніна Матвієнко виходить на сцену з донькою Антоніною.

Юрій Щербак малював карикатури

— Білик тягне на сцену коханця, а ця, бач, доньку, — перешіптуються дві жінки літнього віку. Антоніна співає про білокрилого голуба.

— А подібні ж, еге? Як Алла Пугачова й Орбакайте! — продовжують. — Тільки дочка в Михайла Поплавського вчилася, їй до матері далеко.

"ГПУ" зателефонувала дружині Павла Загребельного Еллі Щербань, 77 років.

— Ми знали про цей вечір, але песимістично поставилися, — зізнається вона. — Після 80 років Павло Архипович дуже хворіє на легені, тому не міг прийти. Нам переповідали, що там багато співали, танцювали. Уривки давали на свій смак. Провели — то й провели, ми можемо лише подякувати.

На питання, коли робили відеозапис звернення, Елла Михайлівна каже:

— Павло Архипович чотири чи п"ять років не давав нікому такого інтерв"ю. Так що це, мабуть, давнє.

Зараз ви читаєте новину «Павло Загребельний не прийшов на свій вечір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути