четвер, 01 листопада 2007 16:58

Відкрилася перша в Україні заміська галерея

У Конча-Заспі під Києвом відкрили першу в Україні художню галерею за містом "Коло-Заспа". Прямої маршрутки до неї немає. Від станції метро Видубичі треба проїхати 15 хв. маршруткою N43-к.  Вийти на першому кілометрі, а потім ще хвилин п"ять пройти пішки.

— Галерея розрахована на людей, які будуть приїздити на власних авто та купувати тут картини чи скульптури, — пояснює власниця закладу Олена Старшинова, 52 роки.

"Коло-Заспа" — двоповерховий будинок на 200 кв. м із вікнами від стелі до підлоги. На газоні перед галереєю 10 скульптур.

У залі на першому поверсі стоять два дерев"яні ослони. На них можна присісти, роздивитися 15 полотен українських живописців Олексія Апполонова, шестидесятників Галини Григор"євої, Анатолія Тертичного та інших. Ці роботи коштують від $10 тис. Проте власниця галереї про ціну картин і скульптур говорити відмовляється.

— Вам ціну зараз ніхто не скаже, — запевняє Старшинова. — Вийшов новий закон, що обкладає твори мистецтва податком на додану вартість. Ми якраз вирішуємо, як бути з цим питанням.

Поблизу сходів на другий поверх стоїть фуршетний столик із келихами, наповненими білим вином. Під музику Адріано Челентано демонструють слайди з скульптур, виставлених на природі, а також біля розкішних будинків та картин. Галерея працює в усі дні, крім неділі та понеділка. Вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Відкрилася перша в Україні заміська галерея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути