Ексклюзиви
понеділок, 16 липня 2007 15:59

Ніна Матвієнко співає по будинках престарілих

59-річна українська співачка Ніна Матвієнко у складі вокального тріо "Золоті ключі" співає по український будинках престарілих. Співачка вже побувала у трьох областях. Попереду — ще сім.

— У будинку села Хорошево Харківської області живе моя землячка, — розповідає Матвієнко в телефонній розмові з "ГПУ". — Вона разом із нами виводила "Кидай, Петре, жону", "Із-за гори кам"яної голуби літають".

Згадує, як у будинку престарілих смт Білицьке на Донеччині бабуся піднесла хліб і сіль на рушнику, який вишила сама. Подарувала його "Золотим ключам".

— Але ми не взяли — майстриня стільки роботи вклала! — пояснює Матвієнко. — А на Запоріжжі співали у психоневрологічному будинку села Веселе. Там понад сто людей лежить, іноді по четверо в кімнаті. Доки Валя співала, — розповідає про учасницю "Золотих ключів" Валентину Коротя-Ковальську, — я повернулася до кімнати забрати речі. Бачу, коридором ідуть бабусі. Наче припали пилом, волоссячко сиве, стрижене, платтячка латані. Трималися за стінку, щоб добратися до половини коридору. Але побоялися — повернули назад. В автобусі ми сіли пити чай. А я не могла ковтати — комок у горлі стояв.

Після паузи співачка додає:

— Цей тур у моєму житті буде не те, що найтяжчий, — а з великою переоцінкою життя. Жалію, що раніше не поїхала. Багатьом артистам треба пройти цю школу.

Зараз ви читаєте новину «Ніна Матвієнко співає по будинках престарілих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути