пʼятниця, 21 вересня 2018 00:05

"Найкраще пишу під біле бургундське вино"

"Найкраще пишу під біле бургундське вино"
Фредерік Беґбедер презентував роман "Життя без краю" Фото: openkyiv.info

— Радий, що український переклад книги вийшов раніше, ніж у Росії, — каже французький письменник Фредерік Беґбедер, 53 роки. Презентує роман "Життя без краю" в Києві. Книжка вийшла у видавництві "КМ-Букс".

— Це роман про можливість вічного життя, — продовжує автор. — Людство намагалося досягти його тисячі років. Із розвитком науки з'явилося більше шансів подовжити наше існування. Герой книжки хоче стати надлюдиною, але може поплатитися смертю за це бажання. Їде в подорож провідними клініками світу — Швейцарії, Австрії, США, Ізраїлю. Оповідь перемішується зі справжніми інтерв'ю з науковцями, біологами, генетиками, з якими я спілкувався протягом двох років.

У залі книгарні "Буква" стоять кілька сотень відвідувачів. Перші прийшли за 3 год. до початку презентації. Купують примірники роману за 180 грн. Беґбедер роздає автографи. Попереджає, що не писатиме імен і побажань — лише свій підпис. Просить прихильників не фотографуватися, щоб зекономити час. Підписує книжки 1,5 год.

Увечері Беґбедер влаштовує вечірку на Трухановому острові. Офіціант підносить письменнику келих із коктейлем. Той дякує українською.

— У вашій країні хочу розмовляти вашою мовою, це знак моєї поваги, — говорить. — Я сором'язливий, алкоголь допомагає бути відвертішим. Найкраще пишу книжки під біле бургундське вино. Пробував різні способи — горілку, наркотики. Ріс на творах французьких письменників Шарля Бодлера, Артюра Рембо. Їх вивчають у школах, але вчителі не кажуть учням, що ці автори були справжніми наркошами.

Наступного дня Фредерік Беґбедер представив книжку на Форумі видавців у Львові. Це другий візит письменника до України. 2016-го приїжджав із романом "Уна і Селінджер".

Зараз ви читаєте новину «"Найкраще пишу під біле бургундське вино"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути