понеділок, 28 травня 2007 15:33

Катерина Ющенко нагородила музейників

Минулого тижня у столичному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків нагороджували кращих музейників року. Перемогла експозиція "Східна колекція" музею Ханенків. Чек на 25 тис. грн директорові музею вручила дружина президента Катерина Ющенко, 45 років. Друге місце зайняв столичний художній музей за торішню виставку картин грузинського художника Ніко Піросмані. Цей музей отримав 15 тис. грн. Нещодавно відкритому київському меморіальному музею Михайла Грушевського дали 10 тис. грн.

Також відзначили кращих працівників восьми українських музеїв. Від Фонду Катерини Ющенко "Україна 3000" вони отримуватимуть щомісяця по 700 грн.

— Це вдвічі збільшить нашу зарплату, — зізнається "ГПУ" 42-річна Олена Глубока із Донецького краєзнавчого музею. — За такі гроші замовлю в театральному комбінаті старовинні костюми для екскурсій. Ще поїду до рідні в Санкт-Петербург. Там видають дуже гарні книжки з музейної педагогіки.

— А я хоч і мистецтвознавець за освітою, ніколи не бачила ані єгипетських пірамід, ані паризького Лувру, — говорить 43-річна Тетяна Журунова з Вінницького обласного краєзнавчого музею. — Відкладатиму потрошку, щоб з"їздити хоч у Прагу.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Ющенко нагородила музейників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути