пʼятниця, 21 липня 2017 00:15

Їжу й одяг адвокат шукає на смітниках

Автор: www.dailymail.co.uk
  Американський актор Браян Кренстон у фільмі ”У всьому винен єнот” зіграв адвоката, який вирішив раптово піти з дому
Американський актор Браян Кренстон у фільмі ”У всьому винен єнот” зіграв адвоката, який вирішив раптово піти з дому

— Боже, якби ж то мені зараз снайперську гвинтівку. Вистачило б одного пострілу. Ця жінка може зависнути у нашому будинку на два дні, — каже адвокат Говард Вейкфілд про свою тещу. Він герой американського трилера "У всьому винен єнот".

Сюжет фільму взятий з оповідання ­Едгара Лоуренса Доктороу про американського письменника Натаніеля Готорна.

Головний герой стрічки 15 років одружений. Має двох доньок. Сім'я мешкає у заміському будинку. Повертаючись із роботи, чоловік побачив на подвір'ї єнота. Тварина забігла до гаража. Пішов за нею, щоб вигнати. Піднявся на горище й побачив із вікна свій дім. Рідні саме вечеряли. Говард вирішив спостерігати, як вони відреагують на його зникнення. Дружина не дочекалася чоловіка і викинула його вечерю. Наступного дня викликала поліцію й подала в розшук. За два місяці поїхала з дітьми відпочивати. Півроку Говард не користується заощадженнями. Їжу й одяг шукає на смітниках. Миється у річці, не голиться й не стрижеться. З кожним днем йому важче наважитися повернутись. Усе змінюється, коли дружина на вечерю запрошує свого колишнього.

Головного героя зіграв американський актор Браян Кренстон. Відомий за роллю вчителя хімії Волтера Вайта у серіалі "Пуститися берега". Режисер — Робін Суїкорд. Раніше вона написала сценарії для "Загадкової історії Бенджаміна Баттона" та "Мемуари гейші".

— Нова картина Суїкорд рясніє відсиланнями до відомих фільмів минулого. Це і "Вікно у двір" Альфреда Гічкока, де головний герой зі зламаною ногою спостерігає з вікна за сусідами. І найулюбленіший американцями різдвяний фільм "Це чудове життя", в ньому чоловік зміг побачити, яким був би світ без нього. Говард Вейкфілд вирішує відгородитися від світу усвідомлено. Він не заручник обставин, сам творить свою долю. Крім того, Говард — украй неприємний тип, в оповіданні Доктороу він був м'якший, — каже кінокритик Анастасія Гладільщикова, 27 років.

— Треба мати сміливість, аби випустити такий фільм. З одного боку, це дуже оригінальний погляд на сімейні стосунки, точніше, на їх крах. А з другого — моралі у фіналі немає. А фільм без висновку, як король без одягу. Тож глядач має сам вирішувати — для чого ж чоловік пішов з дому, — додає кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський, 42 роки.

В українському прокаті фільм "У всьому винен єнот" — із 20 липня.

Зараз ви читаєте новину «Їжу й одяг адвокат шукає на смітниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути