четвер, 08 жовтня 2009 18:34

Іван Малкович видав дитяче Євангеліє

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Київський видавець Іван Малкович сподівається, що ”Дитяче Євангеліє” у книгарнях коштуватиме не більше 40 гривень
Київський видавець Іван Малкович сподівається, що ”Дитяче Євангеліє” у книгарнях коштуватиме не більше 40 гривень

— Я мріяв про дитяче Євангеліє з моменту створення видавництва. 10 років разом із головним художником видавництва Костем Лавром  шукав ілюстрації та слова, — каже 48-річний Іван Малкович, директор столичного видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". У Будинку письменника він презентує книжку "Дитяча Євангелія. Оповіді про Ісуса".

Перше видання вийшло 40-тисячним накладом 18 років тому. До книжки ввійшли розповіді про найважливіші діяння Христа, його притчі й заповіді.

— Мій духівник та батьки переживали, щоб усе правильно зробив. Я радився зі святими отцями. Вони напам"ять знають, як Євангеліє звучить  українською, російською, старослов"янською, грецькою, англійською, — розповідає Малкович. — Хотів, щоб мова була святковою, з придихом.

Видання благословили представники всіх християнських церков в Україні.

— Першим це зробив 1992-го патріарх Мстислав. Йому тоді було за 90. Страшенно сльозилися очі, але книгу дочитав. На полях зробив кілька правок. Єпископ — помічник Київської архієпархії Української греко-католицької церкви отець Йосиф Мілян сказав, що вона вийшла чиста, аж кришталева.

Художник Кость Лавро використав іконопис та народну дерев"яну скульптуру.

— Кожної неділі ходив до церкви, — розказує. — Перед тим як узятися до роботи, читав молитву. Уперше книгу презентували на Львівському форумі видавців. Одна паняночка підбігла й давай мене цілувати. Вона думала, у книзі використали якісь старовинні репродукції, а виявилося, що то мої малюнки.

Це видання вийшло накладом 5 тис. Видавництво продаватиме його за собівартістю. Просить книгарні не робити великих націнок.

— Навіть за 50 відсотків накрутки вартість книги не перевищуватиме 40 гривень, — говорить Малкович.

"Сімейну Біблію" продають за 66 гривень

Торік у столичному видавництві "Грані-Т" вийшла "Біблія для сімейного читання з коментарями та ілюстраціями". У ній викладено 130 сюжетів зі Старого та Нового Заповітів. Книжку безкоштовно  розповсюджують по сиротинцях. Проте в Інтернеті є оголошення про її продаж. Просять 66 грн.

Зараз ви читаєте новину «Іван Малкович видав дитяче Євангеліє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути