Ексклюзиви
пʼятниця, 01 червня 2018 00:30

Головні українські хіти за інерцією пишуться російською

Автор: LUX.FM
  Співачка Таянна цього та минулого року посіла друге місце в Національному відборі на Євробачення
Співачка Таянна цього та минулого року посіла друге місце в Національному відборі на Євробачення

33-річну Тетяну Решетняк, яка виступає під сценічним ім'ям Таянна, назвали співачкою року. Отримала національну музичну премію "Золота жар-птиця". Переможців обрали в 12 номінаціях. Церемонія нагородження відбулася в столичному палаці "Україна".

— Перемога Таянни — справді заслужена, — каже музичний критик Ігор Панасов, 42 роки. — 2017-го вона серед усіх наших співачок показала чи не найбільший прогрес. Випустила альбом українською і різко виросла як професіонал. Бо повернулася до свого коріння. Співачка народилася в Чернівцях, зростала в українськомовній родині. Тривалий час співала російською. У номінації "Незалежна музика" переміг гурт "Каднай". Вони теж перейшли на українську, хоча для учасників колективу це не рідна мова. До того співали англійською. В обох випадках зміна мови пішла артистам на користь.

Найкращим співаком назвали 44-річного Олега Винника. Його пісня "Як жити без тебе" перемогла в номінації "Народний хіт".

— Минулий рік однозначно був найуспішнішим у кар'єрі Винника, — продовжує Ігор Панасов. — З-поміж усіх найбільше заявляв про себе, злетів у плані охоплення аудиторії. Немає сумнівів у тому, що він хороший вокаліст. Щодо його матеріалу — це справа смаку. У номінації був також співак Арсен Мірзоян. Віддав би першість йому. Вокально не поступається Виннику. А от за якістю музики — на голову вище.

Номінантів премії визначили за показниками ефірних рейтингів телеканалу "М2". Переможця обирало професійне журі з 25 експертів.

— З 2015 року канал "М2" транслює виключно українськомовну музику. Цим ­обмежує коло артистів, які можуть отримати премію. Відродження "Золотої жар-птиці" на другому році після введення квот — своєчасне. Це ще один кут погляду на наш шоу-бізнес. Зростає попит на українську музику. Артисти тільки освоюють цю територію. Їм потрібна похвала, підтвердження, що вони роблять все правильно. Протягом багатьох років наша сцена орієнтувалася на московський шоу-бізнес. Поки що за інерцією в країні головні хіти пишуться російською. На інших вітчизняних преміях, "Юна" та "М1", перемагають Монатік, Потап і Настя, Макс Барських, "Время и стекло". Індустрія лише налаштовується на те, щоб давати потужні хіти українською. Такі пісні, як "Леля" Таянни чи "Калина" Альоші — перші вісники цього.

Зараз ви читаєте новину «Головні українські хіти за інерцією пишуться російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути