вівторок, 15 червня 2010 02:00

Елен Сеґара на три місяці втратила голос

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Французька співачка Елен Сеґара з чоловіком Матьє виступають у столичному палаці ”Україна”. Під час концерту він грає на барабанах
Французька співачка Елен Сеґара з чоловіком Матьє виступають у столичному палаці ”Україна”. Під час концерту він грає на барабанах

Минулого тижня до Києва прилетіла 39-річна Елен Сеґара, французька співачка. У зал для прес-конференцій аеропорту "Бориспіль" її проводить охоронець-француз. Вона сідає за стіл. На прохання зняти окуляри відповідає, що має втомлений вигляд.

— У мене стомлені очі, — каже французькою. — Не хочу, щоб ви бачили мене такою. Мене вимотав переліт. Надіюся, у Києві трохи висплюся, бо сон найкраще відновлює голос.

Одягнута в чорну шкірянку, довгу спідницю кольору хакі. Спілкуємося через перекладача. Елен згадує, як торік була на гастролях у Росії:

— У Москві попросили, щоб російською заспівала "Подмосковные вечера". Потім включила її у свій альбом. Це найпопулярніша пісня серед моїх слухачів. В усіх країнах, де даю концерти, публіка просить її заспівати. Найняла репетитора, щоб поставив мені російську вимову.

Елен Сеґара народилася на півдні Франції у родині італійця та вірменки. Коли їй було 8 років, батьки розлучилися. У 15 покинула школу, почала співати у місцевих барах.

1998-го зіграла циганку Есмеральду у французькому мюзиклі "Нотрдам де Парі".

— Перед постановкою мюзиклу кілька разів прочитала роман Віктора Гюґо "Собор паризької богоматері". Я зіграла Есмеральду не спокусницею, а людиною природною, дикою.

1999 року під час гастролей акторів мюзиклу у Нью-Йорку Сеґара втратила голос.

Її навприсядки супроводжують двоє охоронців

— Я пройшла консультацію у лікаря Селін Діон, — розповідає співачка. — Він сказав, що не зможу більше співати. Але у Франції знайшлися лікарі, які відновили мій голос. Я три місяці не розмовляла. Потім заново вчилася співати. Це було випробуванням усього життя. Я відчула, що мене оберігають вищі сили. До 18 років була атеїсткою. Тепер стала дуже віруючою.

10 червня Сеґара дає концерт у столичному палаці "Україна". Одягнена у довгу чорну сукню вільного крою. Пісні співає французькою, вірменською, італійською мовами.

Організатори виступу посеред сцени поставили білу шкіряну канапу.

— Просила, щоб сцену застелили білими килимами, але мені сказали, що то неможливо. Тепер співатиму на канапі, — усміхається і йде до сцени.

За нею виходять два охоронці.

Під час виступу запрошує до себе глядачів. Співає разом з ними. До неї виходить із залу хлопець, обіймає, танцює латиноамериканські танці. Сеґара ніяковіє і заходиться сміхом. Після третьої пісні люди із залу несуть оберемки квітів і два білі плюшеві ведмеді. Співачка робить вигляд, що не може донести їх за лаштунки. Виходить до глядачів. Її навприсядки супроводжують двоє охоронців. Найбільше оплесків на пісні з "Нотрдам де Парі".

Квитки продавали за 80–1900 грн. Останні ряди — незаповнені. Продюсер Володимир Рот-Сєров, 53 роки, приїхав на концерт із Сум. Сидить у першому ряді. Тримає п"ять червоних троянд.

— Я чув Елен у записах мюзиклу "Нотрдам де Парі". У неї ніжний і трагічний голос. Оригінально співає португальською пісню Сезарії Евори. Через пісні відчутно, що Елен бачила велику любов, зраду і смерть.

Зараз ви читаєте новину «Елен Сеґара на три місяці втратила голос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути