четвер, 02 серпня 2007 18:15

Едіта П"єха відзначить 70-річчя на Дворцовій площі в Петербурзі

Автор: фото: ІТАР-ТАРС
  Співачка Едіта П’єха з донькою Ілоною Броневицькою (ліворуч) на пісенному фестивалі ”Слов’янський базар” у Вітебську 21 липня 2005 року
Співачка Едіта П’єха з донькою Ілоною Броневицькою (ліворуч) на пісенному фестивалі ”Слов’янський базар” у Вітебську 21 липня 2005 року

31 липня Едіті П"єсі виповнилося 70. У Радянському Союзі були популярні її хіти "Наш сосед", "Город детства", "Люди, улыбнитесь миру", "Песня остается я человеком". Ювілей співачка відзначить у суботу на Дворцовій площі в Петербурзі. На концерті виступатимуть Йосип Кобзон, Людмила Сєнчина, Тамара Гвердцителі. Привітати ювілярку прийдуть донька — 46-річна актриса Ілона Броневицька — та 27-річний онук Стас П"єха.

Едіта народилася в шахтарському містечку Нуаель-су-Ланс на півночі Франції. Там її батьки-поляки намагалися знайти роботу. Коли Едіті виповнилось 4 роки, її батько, а незабаром і старший брат померли від легеневого захворювання силікозу. У 9 років вона разом із мамою, вітчимом та молодшим братом переїхала до Польщі.

Там із золотою медаллю закінчила педагогічний ліцей. Це дало їй право вступити на філософський факультет Ленінградського університету. У Ленінграді Едіту побачив керівник ансамблю "Дружба" Олександр Броневицький. Він зробив її солісткою, а згодом одружився з нею. У шлюбі вони прожили 20 років.

— Я поїхала на фестиваль у Канни зі співаком Муслімом Магомаєвим, — розповідає П"єха. — Чоловік крадькома теж узяв візу, щоб мене застукати. Уночі по голій стіні пробрався у номер і закричав: "Кажи, де сховала Магомаєва?".

Невдовзі Броневицький одружився з жінкою, молодшою на 20 років. Він зробив її солісткою ансамблю "Дружба". На гастролях у Нальчику молода дружина пішла гуляти і зачинила його в готельному номері. Вранці 57-річного Броневицького знайшли мертвим на підлозі зі слухавкою в руці — у нього відірвався тромб.

П"єха досі вважає його своїм найкращим чоловіком.

Удруге співачка побралася із на 6 років молодшим полковником КДБ Геннадієм Шестаковим. Але за кілька років покинула його через пиятику. Третій —  журналіст Володимир Поляков. Вони розлучилися 2 роки тому. Тепер Едіта П"єха мешкає із п"ятьма собаками у своєму будинку під Петербургом. У її міській квартирі живе внук Стас.

Зараз ви читаєте новину «Едіта П"єха відзначить 70-річчя на Дворцовій площі в Петербурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути