четвер, 06 вересня 2007 17:14

Донька Кучми частувала художників коньяком

У середу в галереї "КиївФайнАрт" відкрилася виставка "Цвето-пробы" 45-річного київського художника Максима Мамсікова. Власниці цієї галереї — дружина футболіста Олександра Шовковського Ольга Альонова та донька екс-президента України Леоніда Кучми Олена Франчук. В одній залі розміщено портрети: силуети людей із розмитими обличчями. У другій — абстрактний живопис.

— Ці картини мали б ідеальний вигляд на стіні якогось офісу, — зауважує телеведучий Анатолій Ульянов.

— Мої полотна є в багатьох київських та московських колекціонерів, — каже автор полотен. Він прийшов в одязі кольору хакі. — Але імен цих людей називати не буду. Картини продаю від п"яти тисяч доларів.

— Мамсіков раніше малював реалістичний живопис, — розповідає Олена Франчук, 36 років. — Серію абстракцій написав уперше. Але мені подобаються всі його картини. Вони пасують до будь-якого інтер"єру. Максимову роботу "Літак" я подарувала чоловікові, — каже про бізнесмена Віктора Пінчука, — на День святого Валентина.

На виставці спекотно. Частина відвідувачів виходить на подвір"я. Люди багато п"ють — у барі пригощають французьким коньяком, вином "Совіньйон" та водою з льодом.

— Мені подобається творчий експеримент сина, — говорить батько художника Олександр Мамсіков. — Але по-справжньому зрозуміти таке мистецтво здатні не всі.

— Сподіваюся, що ця виставка лише експеримент, — каже художник Анатолій Степаненко. — Такі картини довго малювати нецікаво. Дуже хочу, щоб Максим знову повернувся до реалістичного живопису.

Виставка Максима Мамсікова триватиме в галереї "КиївФайнАрт" до 26 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Донька Кучми частувала художників коньяком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути