Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2007 18:22

Брайан Адамс на концерті у Києві змінив вісім гітар

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Брайан Адамс третій раз виступив у Києві: 2000-го він співав у палаці ”Україна”, а два роки тому — на майдані Незалежності
Брайан Адамс третій раз виступив у Києві: 2000-го він співав у палаці ”Україна”, а два роки тому — на майдані Незалежності

У п"ятницю 48-річний канадський рок-музикант Брайан Адамс виступив у київському Палаці спорту. Україну він відвідав у рамках світового турне World Tour-2007, де виконує свої кращі хіти. Квитки на столичний концерт коштували від 150 до 1500 грн. Зала була заповнена наполовину.

Концерт затримали на півгодини — до зали не встигли зайти всі глядачі. Сцени було дві. Одна — звичайна. Другу, меншу, поставили посеред зали. Адамс починає співати на ній. Після третьої пісні музикант через прохід між фан-зонами перебирається на велику сцену. З ним грають двоє гітаристів та ударник.

— Я радий знову повернутися в Україну, — говорить англійською музикант. Він уже двічі виступав у Києві: 2000-го співав у палаці "Україна", а два роки тому — на майдані Незалежності. — Минулого разу ми бачилися на великій площі. У залі мені подобається більше.

За концерт Адамс змінив вісім гітар. Іноді підігрував собі на губній гармошці. Виконував переважно ліричні балади. Серед них — пісні з фільмів "Робін Гуд", "Три мушкетери" та "Дон Жуан де Марко", що були номіновані на премію Американської кіноакадемії "Оскар".

— Наступну пісню хочу заспівати з кимось із вас, — посередині концерту кричить співак глядачам.

І грає на гітарі кілька акордів пісні "Бебі, коли ти йдеш". Адамс записав її 1998-го. Тоді на концертах йому підспівувала солістка гурту "Спайс Ґьорлз" Мелані Чізхолм. Два роки тому її партію переспівала американська актриса Памела Андерсон. Дуети з відомими артистками Адамс почав записувати у другій половині 1990-х, коли його популярність у світі почала спадати. Окрім Андерсон, музикант співав також із акторкою Барбарою Стрейзанд.

Із зали Адамс кличе до себе русяву дівчину. Охоронці співака проводять її на сцену.

— Пісню "Бебі, коли ти йдеш" я не знаю, — ніяковіє Вероніка — так звати дівчину. — Давайте іншу.

— Якщо ти зараз не заспіваєш, ми знайдемо когось іншого, — погрожує Адамс.

Вероніка хапає мікрофон і підспівує кілька рядків.

— Гарна робота! — хвалить музикант.

Бере дівчину на руки, цілує у щоки і йде за лаштунки.

На концерт Брайана Адамса прийшов 31-річний соліст гурту "НеДіля" Едуард Приступа. Мав квиток за 150 грн.

— Хотів послухати Адамса наживо, — зізнається "ГПУ". — Маю кілька його дисків. Хоча пісень напам"ять не знаю, але, коли чую його по радіо, не перемикаю. Думаю, повільні ліричні пісні йому даються краще, ніж драйвові. Бо в нього гарний тембр вокалу.

Співак виступав дві з половиною години. Відразу після концерту поїхав у готель "Прем"єр Палас". Вечерю йому готував власний кухар. Він купив у Києві 7 кг різних ковбас, 20 курячих грудок, 9 кг м" яса різних сортів, 10 кг картоплі, 240 яєць, 35 л молока, 10 голівок часнику та 5 кг цибулі.

2 грудня Адамс виступив у Мінську. Концертний тур рок-музиканта завершиться 28 лютого в канадському місті Торонто.

Зараз ви читаєте новину «Брайан Адамс на концерті у Києві змінив вісім гітар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути