середа, 07 листопада 2007 17:05

Білоруси поміняли Кіру Муратову на корейського режисера

Стрічку "Два в одному" української режисерки Кіри Муратової, 73 роки, зняли з конкурсної програми XIV Мінського міжнародного кінофестивалю "Лістапад". А замінили її на фільм "Таємне сяйво" південнокорейського режисера Лі Чан Дома.

На білоруських інтернет-сайтах написали, що це сталося через присутність у фільмі кадрів із білоруським президентом. Герой Богдана Ступки дивиться по телевізору новорічне привітання Олександра Лукашенка і зауважує: "Видный мужчина".

— Нашу стрічку ніхто не забороняв, — розповів "ГПУ" продюсер "Два в одному" Олег Кохан, 31 рік. — Організатори "Лістапада" пізно запропонували нам поїхати до Мінська. Ми вже не мали фестивальної копії картини з англомовними титрами — повезли її на інший кінофестиваль, в Аргентині.

— Суспільна ситуація в нашій країні дуже напружена, тому незалежна преса будь-яку згадку про президента інтерпретує як політичну, — каже "ГПУ" білоруський кінокритик Максим Жбанков, 49 років.— Я перший у Білорусі написав про фільм Муратової "Два в одному". І зовсім нейтрально згадав про момент із Лукашенком. Написав: "Подія відбулася: батько нації "дебютував" у великому кіно. Щоправда, не в нашому". А мені зателефонували з "Європейського радіо для Білорусі" і сказали, що саме через мою статтю український фільм зняли з фестивалю. Я питав: звідки ви це взяли? Кіра Муратова була на "Лістападі" минулого року. Фестиваль дуже зацікавлений у зірках, які до них не їдуть. А до Муратової наша країна ставиться з теплом і не захоче з нею сваритися.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси поміняли Кіру Муратову на корейського режисера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути