вівторок, 08 липня 2008 18:09

Вірменська співачка Сірушо знає напам"ять український гімн

Автор: Фото: Євген КОЛЕСНИК
  Вірменська співачка Сірушо у Києві виступила на відкритті бутику італійських меблів
Вірменська співачка Сірушо у Києві виступила на відкритті бутику італійських меблів

Вірменська співачка 21-річна Сірушо (справжнє ім"я Сінуї Арутюнян) зайняла четверте місце на пісенному конкурсі "Євробачення-2008". На сцені вона вже 13 років, має три сольні альбоми.

— У Києві я вперше, — розповідає російською, вмощуючись за скляним столиком на відкритій терасі столичного ресторану "Бельведер". До Києва Сірушо приїхала на два дні. Виступала на відкритті бутику італійських меблів.

— Трохи місто подивилася. Лише українських національних страв не пробувала.

Офіціант пропонує жінці меню, вона відмовляє. Розповідає, що батько — актор, мати — співачка, обоє заслужені артисти Вірменії.

— У сім років мама взяла мене на гастролі до Канади. На репетиціях я їй підспівувала всі пісні. Наступного року вже мала сольні номери в маминій програмі.

На "Євробачення" Сірушо відібрало Національне телебачення Вірменії.

— Найкращі композитори країни написали пісні для національного конкурсу, із них вибрали чотири. На всі я сама написала слова, — накидає на плечі легку куртку. — Глядачі обрали "Келе Келе" (із вірменської — "Давай, давай". — "ГПУ"). Там на початку йдеться про те, що я привезла з собою промінь сонця.

Зізнається, що перед поїздкою на конкурс хвилювалася.

Кажуть, Діма Білан дуже змінився після перемоги

— Потім побачила, що люди навколо нервують ще більше, і вирішила, що всіх заспокоюватиму, — сміється. — Навіть не снилося нічого, бо не могла повністю відключитися. Підтримувала мене лише мама — тато вважав за краще залишитися вдома.

Питаю, чи знайома зі срібною призеркою "Євробачення-2008" українкою Ані Лорак.

— Зустрічалися ще на промоконцертах у Великій Британії та Бельгії, — Сірушо крутить у руках темні окуляри. — Перед "Євробаченням" побажали одна одній успіху. Ані сказала, що нам обом треба бути спокійнішими. А з Дімою Біланом ми дружимо. Мали спільні фотосесії для журналів. Я його привітала з першим місцем і більше не спілкувалася. Кажуть, він дуже змінився після перемоги, — стенає плечима. — Так само не вірю, що в нього складний характер, хоча про це багато говорять.

— У Вірменії знають українських виконавців? — цікавлюся.

— Багатьом подобається Тіна Кароль, — каже, наголошуючи на другому складі. — Досі пам"ятають пісню "Show me your love", із якою вона стала сьомою на "Євробаченні" позаторік. Навіть якщо хітова пісня не потрапляє до п"ятірки переможців, люди її пам"ятають. Моя композиція вже лідирує в грецьких чартах, — хвалиться. — Наступного місяця маю концерти в Греції.

Наостанок зізнається, що російською їй важко говорити.

— Краще розмовляю англійською, бо часто виступаю в англомовних країнах. Українську лише розумію. Але знаю ваш гімн напам"ять! — схоплюється. — Ще в школі вивчила. Кожен клас готував доповідь про одну з європейських країн. Ми вибрали Україну.

Зараз ви читаєте новину «Вірменська співачка Сірушо знає напам"ять український гімн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути