пʼятниця, 25 грудня 2015 05:15

"Я одружений утретє, і це найкоханіша моя дружина"

"Я одружений утретє, і це найкоханіша моя дружина"

— Моєму тілу 20 років, розуму — три тисячі, а в паспорті — вісімдесят три, — говорить про себе французький композитор Мішель Легран. У грудні дав концерти в чотирьох українських містах. У супроводі Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України Легран виступив у Вінниці, Києві, Харкові, Одесі.

— Зазвичай я мандрую зі своєю дружиною. Але тепер вона не змогла прилетіти. До речі, я одруже­ний утретє, і це найкоханіша моя дружина. Во­на — ві­дома французька актриса й зараз знімається у фільмі. Ми з нею написали оперу про двох чоловіків, один із них — гей. Дружина зіграє роль чоловіка, — розповів Легран по прильоту в Київ. Він власник трьох Оскарів за музику до кінофільмів.

Католицька церква не давала дозволу на третій шлюб Мішеля Леграна з на 8 років молодшою актрисою Машею Меріль. Він перейшов у православ'я, бо наречена походить із роду російських емігрантів, що втекли до Франції після революції.

— Із Машею ми зустрілися 50 років тому на кінофестивалі в Бразилії. На пляжі в Ріо багато цілувалися, але далі справа не зрушила. Я вже мав сім'ю і дітей, у неї було призначене весілля в Італії. Наприкінці 2013-го вона грала в театрі ­"Буфф-Парізьєн" у п'єсі, яку написав мій друг. Прийшов на прем'єру. Ми подивилися одне на одного — і я відчув, що Маша вільна. Що між нами більше немає жодних перепон. Щовечора ходив на цю виставу. І щоразу казав: "Хочу одружитися. Цього разу в нас все вийде. До біса вік".

В Україну Мішель Легран приїхав із півторагодинною програмою з мелодій для кіно. Композитор створив їх понад 200. П'ятиразовий володар премії "Ґреммі" під час концерту був за диригентським пультом. Грали мелодії з фільмів "Літо 42‑го" та "Шербурзькі парасольки". Остання принесла йому всесвітню славу. СРСР став першою країною, яка купила "Шербурзькі парасольки" для прокату.

— На батьківщині спочатку ніхто не вірив в успіх нашої експериментальної картини. Тоді це була революція — покласти на музику прозовий тест і примусити акторів більше нічого не говорити. Завжди любив ставити перед собою надскладні завдання. У Франції було лише 25 плівок "Шербурзьких парасольок". А з Радянського Союзу прийшло замовлення на дві тисячі. Всі кінолабораторії країни працювали на копіювання нашого фільму.

У "Шербурзьких парасольках" дебютну роль зіграла зірка французького кіно 20-річна Катрін Деньов. Але у фільмі вона співає голосом сестри Мішеля Леграна–Крістіан. Співпрацював композитор також із Шарлем Азнавуром, Френком Сінатрою, Лайзою Мінеллі.

— Мої друзі поділяються на дві категорії — творців і виконавців. Композитор нічого не боїться. У нього всередині немов багатий склад, звідки він черпає компоненти для творчості. А виконавець боїться. Як тільки він досягає статусу зірки, у нього з'являється страх опуститися нижче цього рівня. Він щоразу повинен чимось завойовувати публіку. Що відоміший виконавець, то більше він боїться ризикувати. Барбара Стрейзанд цілими днями тремтить. Я кажу їй: "З твоєю популярністю можеш робити на сцені що завгодно". А вона воліє сидіти вдома і нічого не робити. Боїться помилитися на очах у публіки.

Зараз ви читаєте новину «"Я одружений утретє, і це найкоханіша моя дружина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути