Субота, 08 травня 2021 08:06

Звідки пішла традиція смажити шашлик на травневі свята

Звідки пішла традиція смажити шашлик на травневі свята
Батьківщиною шашлику називають Іран, Ірак чи Кавказ. Фото: Alexandr Podvalny from Pexels

Більшість українців під час травневих вихідних намагаються виїхати на природу, аби насмажити шашлику та відпочити. Така традиція відносно молода - з'явилася завдяки Радянському Союзу. До цього на пікнік виїжджала аристократія, але про смаження м'яса на вогні й мови не було. Еліта пила лиш чай.

Про це Gazeta.ua розповів Олександр Алфьоров, історик.

"До Радянського Союзу в українців не було традиції смажити шашлик на природі. Накривали стіл за межами двору лише на весіллі чи поминках. На пікніки виїжджала міська аристократія, але то було чаювання. Традицію смажити м'ясо на вугіллі запозичили за Союзу у країн кавказького регіону", - сказав історик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати м'ясо для шашлику

Батьківщиною шашлику називають Іран, Ірак чи Кавказ. Готувати страву на шампурах українців у XVIII ст. навчили кримські татари.

Запорука смачного, соковитого та ароматного шашлику - маринад. Його рецептів безліч. Чого тільки не додають, аби урізноманітнити та вдосконалити смак. Водночас професійні кухарі стверджують, солі та перцю буде достатньо, аби м'ясо вийшло бездоганним.

Зараз ви читаєте новину «Звідки пішла традиція смажити шашлик на травневі свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 432
Голосування Хто виграє футбольне Євро-2020/21?
  • 1) Франція
  • 2) Іспанія
  • 3) Німеччина
  • 4) Англія
  • 5) Італія
  • 6) Португалія
  • 7) Бельгія
  • 8) Нідерланди
  • 9) інша збірна
Переглянути